در این مطلب با هم مطالعه می کنیم:
- معافیت مالیاتی چیست؟
- معافیت مالیاتی به چه افرادی تعلق میگیرد؟
- انواع معافیت مالی
- نگاهی به جدول معافیت مالیاتی ۱۴۰۰_۱۳۹۹
- معافیت مالیاتی به فضای مجازی
معافیت مالیاتی چیست؟
معافیت مالیاتی در واقع یک نوع چشم پوشی دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی است.
مالیاتی که دولت از افراد میگیرد باعث رونق و افزایش رشد ثروت در کشور میشود افراد برای پرداخت مالیات ها همیشه دغدغه دارند و از دادن مالیات به موقع مشغله فکری دارند که آیا میتوانند این مالیات ها را به دولت بدهند یا نه ؟!!
برای خیلی از کسب و کارهای تازه تاسیس که شرایط مالی و کاری خوبی ندارند یک قانون استثنایی برای آنها وجود دارد بنام معافیت مالیاتی
معافیت مالیاتی باعث میشود که به کسب و کار آنها آسیب نرسد یا ورشکست نشوند.دولت برای حمایت از کسب و کارها، از بسیاری مشاغل مالیات نمی گیرد پس این نوع معافیت، معافیت مالی مینامند.
خیلی از مشاغل از دادن مالیات معاف هستند مثل شرکت های دانش بنیان چون مستقیما تحت نظر دولت حمایت می شود و خیلی از مشاغل که در رابطه با امور تولیدی هستند فقط میتوانند در چهار سال اول کار کنند و مالیات نپردازنند و بعداز چهارسال شروع به پرداخت مالیات کنند.
می توانیم به سازمانه ای خیریه اشاره کنیم که از مالیات معاف هستند و همینطور سازمان های دیگر از جمله :بهداشت و مراکز درمانی،آموزش و پرورش،خانه ی سالمندان،دانشگاه ها و افراد بی خانمان،و معلولان که شامل بزرگسالان و کودکان هم می شود اشاره کرد.
معافیت مالیاتی همیشه در جهت ایجاد شغل و کارآفرینی گام برداشته،افراد با معافیت میتوانند در هزینه های اضافی صرفه جویی کنند.
معافیت مالیاتی به چه کسانی تعلق میگیرد؟
- به طور مستقیم
- به طور غیر مستقیم
افرادی که بطور مستقیم با دولت سروکار دارند شامل معافیت مالی می شوند.
طبق قانون مالیاتی کشور درآمدی که از تولید و معدن باشد از تاریخ ثبت پروانه ی کسب دروزارتخانه ها و همچنین درآمد خدمات بیمارستانها،مراکز بهداشتی و درمانی،رستورانها و هتل و زیارتی، توریستی از زمان ثبت پروانه ی کسب یا بهره برداری در وزارتخانه ها به مدت پنج سال در مناطق کم توسعه یافته و یا شهرهای کوچک به مدت ده سال با نرخ صفر می توانند مالیات بپردازنند.
اگر واحدهای اقتصادی در مناطقی مثل شهرک صنعتی باشند مالیات با نرخ صفر بعد از سه سال قابل پرداخت است.
درآمد حاصل مدارس غیر انتفاعی در همه پایه ها، آموزشگاه های فنی و حرفهای دارای مجوز از سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالیغیر انتفاعی و مهد کودک در مناطقی با پیشرفت ناچیز از جمله روستاها.
همچنین درآمد موسسات نگهداری معلولین ذهنی و حرکتی بابت نگهداری افراد دارای معلولیت که دارای مجوز برای فعالیت خویش هستند.
همچنین باشگاه ها و موسسات ورزشی دارای مجوز شامل معافیت مالیاتی هستند.
آییننامه اجرایی این ماده به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
- مالیاتهای غیرمستقیم شامل معافیت نمیباشند
مالیات غیر مستقیم به این معنی نیست که مردم آن را پرداخت نمی کنند . در واقع آن را با واسطه به حساب اداره ی مالیات پرداخت میکنند.
انواع معافیت مالیاتی
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم:
معافیت مالی از:
- آموزش و پرورش ،دانشگاها،مدارس
- مدارس استثنایی و معلولین
- خانه ی سالمندان و بازنشستگان
- هزینه های درمان برای بیماری های خاص
- اختراع و اکتشاف
و خیلی از موارد دیگر..
مقایسه ی جدول معافیت مالیاتی ۱۴۰۰_۱۳۹۹:
قبل از هر چیز باید بیاموزیم:
*مبلغ حقوق از: مبلغ پایه ای است که در قانون بودجه تعریف شده است.
*مبلغ حقوق تا: مبلغ سقف هر مرحله از محاسبات می باشد.
*نرخ مالیات: نرخ مالیات بر حقوق می باشد که باید * ستون “مشمول مالیات” شود.
*مشمول مالیات: این عدد از حاصل (مبلغ حقوق از – مبلغ حقوق تا) بدست آمده است.
*مبلغ مالیات: عدد بدست آمده از حاصل (نرخ مالیات * مشمول مالیات) بدست آمده است.
بطور کلی هر ساله در قانون بودجه سنواتی مبلغی را به عنوان معافیت مالیات حقوق در نظر میگیرند یعنی تا یک مبلغ مشخص نرخ صفر است وبعد از آن متغیر است.
درسال ۱۳۹۹:قانون بودجه ۹۹: سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده (۸۴:میزان معافیت مالیات بردرآمد سالانه مشمول مالیات حقوق از یک یا چند منبع، هرساله در قانون بودجه سنواتی مشخص میشود.) قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۳۹۹ سالانه مبلغ سیصد و شصت میلیون (۳۶۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال تعیین میشود.
نرخ مالیات در ابتدا ۰٪ و بعد از آن به صورت ۱۰٪،۱۵٪،۲۰٪و۲۵٪میباشد
ودرسال۱۴۰۰:قانون بودجه ۱۴۰۰: سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده (۸۴:میزان معافیت مالیات بر درآمد سالانه مشمول مالیات حقوق از یک یا چند منبع، هرساله در قانون بودجه سنواتی مشخص میشود.) قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۴۰۰ مبلغ چهارصد و هشتاد میلیون (۴۸۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین می شود.
پس نتیجه این است از سال ۱۳۹۹تا ۱۴۰۰: ۱۲۰۰۰۰۰۰۰ریال معافیت مالیاتی افزایش داشته است.
معافیت مالیاتی به فضای مجازی:
این روزها افراد بسیاری در فضای مجازی مشغول کسب و کارهای خانگی،تبلیغاتی،خدماتی و تولید هستند و بطور کلی اگر در نظر بگیریم فضای مجازی به دو گروه مصرف کننده وتولید کننده تقسیم میشوند. افرادی هستند که از فضای مجازی ماهیانه درآمد های بسیاری دارند خیلی از افراد هم درآمد کمتر و متوسط،برخی دیگر هم هستند که فقط تولید محتوا میکنند و تعداد کاربران را افزایش می دهند و کارهای تبلیغاتی انجام می دهند.
دولت برای فضای مجازی قوانین مالیاتی قرارداده است به این صورت که افرادی که کمتر از ۵۰۰هزار نفر کاربر دارند از پرداخت مالیات معاف شوند و افرادی که چه اسپانسر چه تولیدی و خدماتی،و بطور کلی در هر حوزه فعالیت می کنند و کاربرانشان بیش از ۵۰۰هزار نفر است مالیات به دولت پرداخت کنند.
بدون دیدگاه