حسابداری
برای آگاهی یافتن در مورد هر موضوعی لازم هست که آن موضوع یا تیتر برای ما تعریف شده باشد، پس قبل از هر چیز اول به تعریف حسابداری می پردازیم.
حسابداری تشکیل شده از یک سری اصول و روش ها، برای اندازه گیری، تجزیه و تحلیل، طبقه بندی داده ها، پردازش و ارائه گزارشات راجع به داده های مالی و حتی شاید غیر مالی.
در برخی مقالات به حسابداری زبان تجارت و گاهی نیز به عنوان یک سیستم اطلاعاتی برای مهیا کردن اطلاعات گفته می شود.
چون که این علم با آماده کردن اطلاعات و پردازش آنها به مدیران و کارکنان یک مجموعه کمک میکند تا راجع به مسائل اقتصادی مربوط به کسب و کارشان آسانتر و بهتر تصمیم بگیرند، در واقع میتوان گفت ارتباط مالی بین بخش های مختلف یک مجموعه تحت کنترل حسابدار است، که با تهیه گزارشات راجع به نتایج اقتصادی و پردازش آنها اطلاعات و داده های لازم را در اختیار مدیران مجموعه قرار میدهد که آنها به راحتی می توانند طبق گزارشات، تصمیم درست را اتخاذ کنند.
یکی از مشاغلی که در اکثر واحدها نیاز به آن احساس میشود حسابداری است و البته به این دلیل که اغلب کارهای حسابدار مربوط به سود و زیان یک مجموعه است، قطعاً این شغل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
به دو روش میتوان به دانش حسابداری رسید:
در یک روش، فرد رشته تحصیلی خود را در دانشگاه به حسابداری اختصاص میدهد و با بالا رفتن مقاطع تحصیلی شانس بیشتری را برای پیشرفت شغلی خود مهیا میکند که در این روش تئوری، موقعیت شغلی و بازار کار قطعاً برای افراد بهتر خواهد بود.
در روش دوم، شخص از راه سازمان های مختلف داده های مربوط به حسابداری را دریافت کرده و از آنها در مجموعه های مختلف و سازمانها و نهادهای متفاوت استفاده میکند و با کار در آن مجموعه ها تجربه اش را کسب خواهد کرد.
حسابداری در گذشته:
از گذشته های خیلی دور از دانش حسابداری استفاده شده، در آن زمان کسانی بودند که در کاخها مسئول نگهداری ثروتهای حکومت آن دوره بوده و از سوابق، موجودی ثروت در انبار، تامین کنندگان آنها و حتی مالکان آن ثروت ها اطلاعات و داده هایی در دست داشتند.
حتی کاتبانی هم بودند که دارای داده های مربوط به تجارت را روی لوح ها نوشته و نگهداری می کردند.
حسابدار:
یکی از مهمترین کارهای شرکتها حسابداری است.برای ثبت و نظارت و ایجاد پرونده های مالی و اظهارنامههای مالیاتی باید دقت زیادی به کار برده شود.
اصولا هر کسب و کاری دارای یکسری درآمد و هزینه هایی است که باید کنترل و ثبت شوند، که این کارها را حسابدار مجموعه انجام می دهد. به طور کلی باید ابتدا اسناد مالی مربوطه را ثبت کند، گزارشاتی را از آنها تهیه کرده و نتیجه گزارشات را ارائه دهد.
علم ریاضی در حسابداری بسیار پرکاربرد است و شخص حسابدار با استفاده از آن، سود یا زیان را تجزیه و تحلیل کرده و گزارشات را به صاحبان سرمایه ارائه میدهد. اما کار یک حسابدار فقط تجزیه و تحلیل نیست، بلکه ثبت کارهای مالی یک شرکت اطلاعاتی است که حسابدار ارائه می دهد. فعالیت های مربوط به درآمدهای مجموعه هزینه ها و بودجه های مربوط به آن مجموعه، به شغل حسابداری مرتبط است. علاوه بر آن امور مربوط به حقوق و دستمزد کارکنان باید توسط حسابدار تهیه شود که این امر بر اساس ساعات کاری و مرخصی و … محاسبه می شود.
اینکه روند درآمد را تجزیه و تحلیل کرده و هزینه های اضافی را کنترل کند، ورودی های مالی شرکت با خروجی های مالی را تطبیق دهد و بر اساس آن گزارش سود و زیان شرکت را آماده کند، یکی از کارهای مهم این شغل است.
گزارشات ارائه شده به مدیر مجموعه توسط حسابدار باید دقیق و جزئی باشد تا نحوه عملکرد مجموعه مشخص شود امروزه از سیستم های متفاوتی برای حسابداری استفاده میشود که حسابدار باید به طور دقیق اسناد مالی و داده ها را وارد سیستم کند و ایجاد حتی کوچکترین خطا باعث بزرگترین مشکلات میشود، به همین دلیل این شغل اهمیت ویژهای را داراست.
علاوه بر ثبت و کنترل امور مالی هر گزارش باید با مهارت نوشته شود.
کنترل و مدیریت زمان در این شغل اهمیت بالایی دارد.آشنایی و استفاده ی صحیح از نرمافزارها و روشهای حسابداری، برنامه ریزی دقیق کارها و آگاهی در ایجاد کارهای مالی، از سری مهارت هایی است که یک حسابدار باید از آنها برخوردار باشد.
امروزه کارهای مالی مجموعه ها به دلیل گسترش کسب و کارها دارای پیچیدگی است و رقابت هایی که وجود دارد باعث شده رسیدگی به امور مالی تخصصی شود پس هم به افرادی ماهر نیاز هست که بتوانند از مهارت های عمومی و کلی خود استفاده کنند و با تسلط به امور مالی احتیاجات شرکت ها و سازمان ها را برآورده کنند و هم افرادی که ابتکار عمل و دانش کافی برای بالا بردن موقعیت مالی شرکت را داشته باشند.
رشته حسابداری انواع مختلفی دارد، که هر کدام از این شاخه ها زیر مجموعه حسابداری محسوب می شود.
اشخاص قبل از ورود به رشته یا بازار کار بهتر است از این تنوع در حسابداری، آگاهی کامل را داشته باشند و بر اساس اطلاعاتی که به دست می آورند شاخه مورد علاقه خود را انتخاب کرده و در آن حوزه به فعالیت بپردازند. هر کدام از این شاخه ها اختصاصی شده و هدف خاص خود را دارد، اما به طور کلی در همه آنها محاسبه امور مالی شرکتها را مشاهده می کنیم.
طبقه بندی شاخه های حسابداری به شرح زیر است:
- حسابداری مالی
- حسابداری دولتی
- حسابداری صنعتی
- حسابداری مدیریت
- حسابداری عمومی
- حسابداری قضایی
- حسابداری مالیاتی
- حسابرسی
بدون دیدگاه