خلاصه ای از امور مالیاتی
سایت سازمان امور مالیاتی کشور www.intamedia.ir که همه مطالب کلی و جزئی در آن موجود است.
در این سایت جامع و کامل انواعی از هر نوع بدهی مالیاتی، نام و نشانی،امکانات سامانه و خصوصیاتی که باید بدانیم در آن موجود است.
در سال های گذشته امور مالیاتی کشور جز وزارت اقتصادی و امور دارایی که هدف آن مالیات و کارایی و نظم دادن به امور مالیاتی بود.
با افتتاح سایت سازمان امور مالیاتی کشور که درجهت راحتی مراجعه کنندگان کمک میکند ومراجعه را به صورت حضوری کمتر میکند.
هم اکنون که در قرن ۲۱هستیم و به سمت پیشرفت و تکنولوژی گام برمی داریم و انسان شخصیست که به سمت راحت طلبی هم سوی میشود نیاز به اینترنت بیشتر و از رفتن به مکان ها چه خرید و چه خدماتی و اداری خودداری می کند و تمایل دارد به انجام کار ها از طریق سایت و اینترنت، امور مالیاتی هم برای راحتی مشرکین تصمیم به ایجاد سایت کردند.
ورود به سایت سازمان امور مالیاتی کشور:
ابتدا وارد گوگل،کروم و یا هر برنامه ی اینترنتی خود شوید،سپس سایت اینترنتی www.intamedia.ir درقسمت جسجو تایپ کنید پس از رفتن به سایت قسمت ورود را کلیک کرده، ثبت نام می کنید، پس از ثبت نام در این سایت الکترونیکی برنامه ی مورد نظر را دانلود و پس از تکمیل اظهارنامه آن را ارسال نمایید.
چون در این سایت نیاز به نام کاربری و پسورد وجود دارد و اگه پسورد را فراموش کردید در قسمت فراموشی می توانید آن را بازیابی کنید.
اظهارنامه که در سایت پر میکنید به دو دسته تقسیم میشوند:
- اظهارنامه انفرادی
- اظهارنامه مشارکتی
در اظهارنامه ی الکترونیکی:در این اظهارنامه افراد حقیقی و حقوقی و اجاره املاک بصورت الکترونیکی ثبت و به امضای الکترونیکی میرسد.
صورت معاملات فصلی الکترونیکی:این سامانه مخصوص ثبت و ارسال اطلاعات است که از طریق کد ملی قابل ارائه است.
سازمان امور مالیاتی کشور یکی از پرسودترین و پردرآمدترین سازمان دولتی است که اولین آن واریزی نفت است.
یکی از آخرین روسای امور مالیاتی:
امیدعلی پارسا در زمینه ی اقتصاد تحصیل کرده. او در سال ۱۳۴۶ در پل دختر به دنیا آمد و توسط رئیس جمهور آقای روحانی به ریاست امور مالیاتی منصوب شد قبل از اینکه به ریاست امور مالیاتی کشور را برعهده بگیرد در زمینه ی آمار کشور فعالیت می کردند.
چه مدارکی توسط بانک مرکزی در دسترس امور مالیاتی قرار می گیرد؟
دولت سعی میکند که فعالیت های اقتصادی را شفاف سازی کند و از جزئیات آن با خبر شود.
دولت از طریق قانون گذاری در امور مالیاتی از جمله: در دستگاهای دولتی و غیردولتی،عمومی و اطلاعات شخص حقیقی و حقوقی اطلاع داشته باشد.
منابعی که بانک مرکزی در اختیار امور مالیاتی قرار می دهد:
- حساب سپرده
- اعتبار اسنادی
- حساب تسهیلاتی
- اوراق مشارکت
نکته ی مهم این است که این اطلاعاتی که در دسترس امور مالیاتی قرار می گیرد که از صحت درست بودن اظهارنامه ی مدعیان مالیات اطمینان حاصل نمیاد.
تراکنش های مشکوک از سوی بانک مرکزی به امور مالیاتی:
در هر یک از ادارات امور مالیاتی کمیته هایی وجود دارد از جمله: رئیس کمیته،دبیر کمیته،معاونین حسب ،مدیر حسابرسی مالیاتی، حراست و روسای گروه حسابرسی ویژه ی حسب.
پس از دریافت حساب های پولی و مالی از دفتر مبارزه وفرارمالیاتی ویا پولشویی ابتدا کمیته ها قبل از دعوت مودی به امور حسابرسی مالیاتی گردش ریالی حساب های بانکی واسطه را با سوابق فعالیت و مالیاتی و مالی اشخاص مقایسه نموده،و اطلاعات تراکنش مالیاتی چه از نظر مالی چه از نظر مالیاتی در هر سال را مطالعه نموده ، اگر اطلاعات را همخوان بدانند و متوجه الزامات در امور مالیاتی نشوند،مالیاتی متصور نخواهد بود . توسط کمیته ، در غیر این صورت صورتجلسه ای بخاطر عدم صدور برگ تشخیص مالیات تشکیل میشود.از طریق اداره ی ذیربط به اداره ی مبارزه با پولشویی وفرارمالیاتی ارسال میشود.
فهرست حساب های بانکی مودیان که در اختیار امور مالیاتی قرار گرفت:
درسال۱۳۹۸ بانک مرکزی الزامات مالیاتی را در اختیار امور مالیاتی قرارداد طبق قانون ۱۶۹قانون جرائم اگر بانک ها به این نوع قوانین سرباز زنند علاوه بر جرائم پیش بینی شده از سوی امورمالیاتی باید معادل ۲درصد حجم سپرده اشخاص نزد موسسه ای اعتباری و بانک جریمه بپردازند.
موسسه اعتباری و بانکی طبق قانون موظفند اطلاعات کافی را در اختیار امور مالیاتی قرار دهند.
این موارد قانونی از سوی بانک مرکزی،می تواند سازمان امور مالیاتی را به بانک جدیدی از اطلاعات مودیان برساند که از جریمه ی بسیار سنگینی برخوردار است.
سازمان امور مالیاتی در مقابل فرار مالیاتی می تواند ابزارهای جدیدی را در دست بگیرد و منابع ذینفعان اقتصادی زیرزمینی ایران را به خطر می اندازد.
از وظایف و اختیارات سازمان امور مالیاتی:
- بررسی و شناخت موانع امور مالیاتی و تلاش برای رفع موانع
- حق پیشنهاد و اظهار نظر در همه امور مالیاتی هم از نظر مستقیم و غیرمستقیم
- پیشنهاد و اظهار نظر راجع به سیاست های قوانین امور مالیاتی
- تنظیم سیاست اجرایی جهت اخذ امور مالیاتی در ایران و نظارت بر اجرای برنامها
- اتخاذ تدابیر برای اجرای قوانین ، آیین نامه، طراحی نظم و اجرای برای تشخیص مالیات
- گردآوری اطلاعات و بکارگیری شماره ی ملی و اقتصادی و کدپستی برای شناسایی مالیات و قوانین به منظور دستیابی به اهداف جهت جهت عدالت مالیاتی
- طراحی و برنامه ریزی برای کیفیت نیروی انسانی در سازمان امور مالیاتی
- برنامه ریزی و افزایش کیفیت در امور مالیاتی و کاهش هزینه ای اضافی
- همکاری با موسسات بین المللی و داخلی
- انجام اقدامات ضروری و مهم برای رسیدن به تحقق اهداف
- برنامه ریزی جهت مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی
- جمع آوری اطلاعات از درآمدهای مالیاتی و ارائه ی آن به وزیر اموراقتصادی ودارایی جهت بودجه ی سالانه
بدون دیدگاه