عیدی سال ۱۴۰۲ کارگران و کارمندان
فهرست مطالب

عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران و کارمندان

حداقل عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران و کارمندان ۱۰۶,۱۶۵,۶۸۰ و حداکثر ۱۵۹,۲۴۸,۵۲۰ ریال می باشد. در این مطلب به عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران و کارمندان و نحوه محاسبه آن خواهیم پرداخت. عیدی مبلغی است که معمولا در انتهای سال، به تمام کارگران و کارمندان پرداخت می شود. هیچ فرقی نمی کند که قرارداد آن ها موقتی است یا ساعتی، پاره وقت و دائمی!

عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

شورای عالی کار عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران و کارمندان را تعیین می کند. بر طبق مصوبه جدید این شورا حداقل عیدی ۱۰۶,۱۶۵,۶۸۰ و حداکثر ۱۵۹,۲۴۸,۵۲۰ ریال می باشد. جالب است بدانید که تا قبل از سال ۱۳۷۰ قانونی برای عیدی وجود نداشت اما بعد از آنکه این قانون در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، به یکی از مهم ترین پاداش های سالانه تبدیل شد که تمام کارفرمایان موظف به پرداخت آن هستند. برخی از کارفرمایان پرداخت عیدی را نوعی لطف یا اختیار تلقی می کنند. در حالی که کارگران و کارمندان زیادی وجود دارند که نمی دانند پرداخت عیدی جزو وظایف قانونی کارفرما محسوب می شود.

در سال ۱۴۰۳ میزان حقوق و دستمزد به میزان ۲۷% افزایش پیدا کرد و دستمزد کارگران برای ماه های ۳۰ روزه ۵۳,۰۸۲,۸۴۰ و برای ماه های ۳۱ روزه ۵۴,۸۵۲,۲۶۸ ریال تعیین شد. بر طبق قانون کار، تمام کارگاه ها، شرکت ها و سازمان هایی که زیرنظر قانون وزارت کار هستند باید به کارمندان خود حداقل معادل ۶۰ روز و حداکثر معادل ۹۰ روز از آخرین دستمزد، عیدی پرداخت کنند. برای محاسبه این مبلغ باید دستمزد روزانه مصوب را در ۶۰ ضرب کنیم تا حداقل عیدی بدست آید.

دستمزد روزانه مصوب × ۶۰ = حداقل عیدی در سال ۱۴۰۳

دستمزد روزانه مصوب × ۹۰ = حداکثر عیدی در سال ۱۴۰۳

توجه داشته باشید که مبلغ عیدی کارکنان نمی تواند از ۹۰ روز تجاوز کند. اگر به هر دلیلی نمی توانید مبلغ دقیق عیدی را محاسبه کنید می توانید از شرکت خدمات حسابداری کمک بگیرید. یکی از وظایف این شرکت ها به جز انجام امور حسابداری و خدمات مالی و مالیاتی، خدمات حقوق و دستمزد می باشد.

لازم به ذکر است که عیدی بازنشستگان، از کار افتادگان، مستمری بگیران، کارمندان دولتی هر سال توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود.

عوامل موثر و غیر موثر در محاسبه عیدی ۱۴۰۳

  • عوامل موثر: پس از آنکه با فرمول محاسبه عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران و کارمندان آشنا شدیم باید به این نکته اشاره کنیم که برخی از موارد، باعث افزایش مبلغ عیدی و پاداش می شود. به طور مثال سختی کار، حق جذب، مسئولیت فوق العاده، بدی آب و هوا و … همگی در مبلغ عیدی و پاداش لحاظ می شوند.
  • عوامل غیر موثر : مواردی از جمله کمک هزینه مسکن، کمک هزینه عائله مندی، بن، افزایش تولید، سود سالانه جزو عوامل غیرموثر تلقی می شوند و در محاسبه عیدی لحاظ نخواهند شد. این موضوع در ماده ۳۶ قانون کار آمده است.

انجام کلیه خدمات حقوق و دستمزد توسط حسابداران خبره

نحوه محاسبه عیدی انواع کارگر

  •  کارگران ثابت: اگر کارگران در کارگاه هایی مشغول به کار هستند که طرح طبقه بندی مشاغل دارند مزد مبنا و مزایای ثابت پرداختی، به تبع شغل خواهد بود.
  • کارگران فصلی: کارگرانی که کمتر از یکسال از کارکرد آن ها در کارگاه می گذرد باید حداقل عیدی یعنی بر ماخذ ۶۰ روز را دریافت کنند. همچنین ایام کارکرد آن ها در طول سال نیز لحاظ شود.
  • کارگران کارمزدی: محاسبه عیدی کارگران کارمزدی به این صورت است که متوسط کارمزد آن ها بر اساس مدت ایام کارکرد می باشد.
  • کارگران پاره وقت: کارگرانی که کمتر از ساعات قانونی تعیین شده یا به طور نیمه وقت فعالیت می کنند باید عیدی آن ها بر اساس ساعات کارکردشان تعیین شود.
  • کارگران ساعتی: برخی از کارگران حقوق ثابتی ندارند و به طور ساعتی کار می کنند. این کارگران دستمزدهای متغیری در طول سال دارند و مبنای محاسبه عیدی باید میانگین حقوق دریافتی ۳ ماه آخر قرارداد آن ها باشد.
  • کارگران آزمایشی : در خصوص نحوه محاسبه عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران و کارمندان باید به نکته اشاره کنیم که کارگران آزمایشی هم عیدی دریافت می کنند. زیر دوره آزمایشی و آموزشی آن ها جزو سابقه کاری شان محسوب می شود. توجه داشته باشید که بر طبق ماده ۱۱ قانون کار و تبصره آن، مدت زمان دوره آزمایشی باید در قرارداد آن ها ذکر شده باشد. اگر قطع همکاری از سوی کارفرما باشد باید کلیه حقوق دوره آزمایشی را به کارگر بپردازد. اما اگر قطع همکاری از جانب کارگر باشد او مستحق دریافت حقوق و مزایا بر اساس مدت انجام کار خواهد بود.
عیدی سالانه کارگران و کارمندان
 

مرخصی استعلاجی چه تاثیری بر عیدی دارد؟

سوال مهمی که در محاسبه عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران و کارمندان وجود دارد این است که اگر کارگر مرخصی استعلاجی بگیرد محاسبه عیدی او به چه صورت خواهد بود؟ بر طبق ماده ۷۴ قانون کار، اگر مرخصی استعلاجی به تایید سازمان تامین اجتماعی برسد هیچ تاثیری بر عیدی کارگر نخواهد داشت و جزو سوابق کاری او محسوب می شود و بر اساس فرمول هایی که در بخش قبل ذکر کردیم تعیین خواهد شد.

نحوه محاسبه عیدی کارگران اخراجی و مستعفی

اگر یک کارگر به طور خواسته یا ناخواسته شغل خود را از دست داده باشد مستحق دریافت عیدی سال ۱۴۰۳ خواهد بود. دلایلی که باعث از دست رفتن شغل می شود شامل عدم نیاز مجموعه به نیرو، بحران اقتصادی، ورشکستگی کارفرما و … می باشد. این افراد باید بر اساس مدت زمان کارکرد خود عیدی دریافت کنند. به طور مثال اگر ۴ ماه در یک شرکت فعالیت کرده باشد کارفرما موظف به پرداخت عیدی بر همین اساس است.

ناگفته نماند که بر طبق قانون کار اگر یک کارگر کمتر از ۱۲ ماه کار کرده باشد و حق بیمه و مالیات بر حقوق را پرداخت کرده باشد مشمول عیدی سال ۱۴۰۳ خواهد شد. اما میزان آن کمتر است و ماخذ به ۶۰ روز می باشد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *