منظور از مشاور مالیاتی چیست و چرا شرکت ها به مشاوره مالیاتی نیاز دارند؟ در کشور ما، قوانین مالیاتی به طور مداوم تغییر می کنند و پیچیده تر می شوند. اگر شرکت ها با آخرین قوانین و بخشنامه ها آشنایی نداشته باشند ممکن است دچار مشکلات فراوانی از جمله اعمال جریمه های سنگین، تشکیل پرونده های مالیاتی و … شوند. به همین دلیل باید از خدمات مالی و مالیاتی بهره بگیرند. در این مطلب خواهیم گفت که مشاور مالیاتی کیست و چه وظایفی دارد؟
وظایف مشاور مالیاتی چیست ؟
مشاور مالیاتی کیست و چه وظایفی دارد؟ قبل از پاسخ به این سوال باید ابتدا با مشاور مالیاتی آشنا شویم. همان طور که از نام آن پیداست فردی است که با شرکت ها و سازمان های مختلف همکاری می کند و درباره مسائل مربوط به مالیات به آن ها مشاوره می دهد. او کمک می کنند تا میزان تعهدات مالی شرکت ها کاهش پیدا کند و علاوه بر سهولت در رسیدگی به اهداف، دچار مشکلات مالیاتی نشوند.
در کشور ما قوانین مربوط به مالیات روز به روز تغییر می کند و بخشنامه های مختلفی برای آن صادر می شود. تمام شرکت ها موظف هستند صورت حساب های مالی و اظهارنامه های مالیاتی را بر اساس آخرین قوانین تنظیم کنند. در غیر این صورت مشکلات عدیده ای برای آن ها ایجاد خواهد شد.
به کمک مشاور مالیاتی کسب و کار خود را توسعه دهید
مشاوران مالیاتی که معمولا در شرکت خدمات حسابداری مشغول به فعالیت هستند بر تمام قوانین مالیاتی، انجام امور حسابداری و … تسلط کامل دارند و به استخدام سازمان هایی درمی آیند که به مشاور مالیاتی نیاز دارند. این سازمان ها شامل بانک ها، شرکت های حقوقی، سازمان املاک و مستغلات و … می باشند.
توجه داشته باشید که آن ها می توانند از راه دور نیز با سازمان ها فعالیت داشته باشند. مشاورانی که دورکاری می کنند فریلنسر نامیده می شود. این افراد خدمات خود را به طور آنلاین و تلفنی به شرکت ها ارائه می دهند. در مطالب قبل تحت عنوان ” مشاوره حسابداری آنلاین ” شما را با جوانب مثبت و منفی این شیوه از مشاوره آشنا کردیم.
مهارت های مشاور مالیاتی چیست ؟
تاکنون متوجه شدیم که مشاور مالیاتی کیست و باید توانایی تفسیر قوانین مالیاتی را داشته باشد تا بتواند بهترین راهکار را به شرکت ها ارائه دهد. هر چه میزان تخصص و سابقه مشاوران مالیاتی بیشتر باشد قطعا راهکارهایی که ارائه می کند منطبق با آخرین قوانین است. در این بخش به سایر مهارت های این فرد متخصص اشاره خواهیم کرد.
- آنالیز و تحلیل مالی: یکی از مهم ترین مهارت های کلیدی که هر مشاوره مالیاتی باید داشته باشد توانایی آنالیز و تحلیل امور مالی است. او با شناخت کسب و کار شما و آگاهی از صورت وضعیت مالی کمک می کند تا هزینه ها را کاهش دهید، فرصت ها را شناسایی کنید و از راهکارهای قانونی برای کاهش مالیات بهره بگیرید.
- برنامه ریزی مالیاتی: مهم ترین وظیفه مشاور مالیاتی چیست ؟ مشاوران زبده و کاربلد قادرند مبلغ مالیات را پیش بینی کنند و برنامه های مالیاتی را بر اساس اهداف و نیاز سازمان ها، سفارشی سازی کنند. زیرا هر کدام از سازمان ها نیازهای ویژه ای دارند و نمی توان تمام ارگان ها را در یک شرایط مشابه مدنظر قرار داد.
- پژوهش: مشاوران مالیاتی باید توانایی پژوهش درباره آخرین قوانین و مقررات مالیاتی را داشته باشند. در غیر این صورت نمی توانند خود را بروزرسانی کرده و به سازمان ها کمک کنند.
- توانایی برقراری ارتباط با مشتری: یک مشاور مالیاتی زبده، با اصطلاحات قانونی، حسابداری و مالیاتی آشناست. اما ممکن است سازمان ها با این اصطلاحات آشنا نباشند. پس مشاور باید بتواند ارتباط موثر و شفاف با آن ها برقرار کند و موارد تخصصی را به نحوی برای آن ها توضیح دهد که کاملا مفهوم و روشن باشد.
رایج ترین وظایف مشاور مالیاتی چیست ؟
معمولا مشاورین مالیاتی پروژه های متعددی را بر عهده می گیرند و تلاش می کنند تا بهترین کیفیت را ارائه دهند. مدیریت همزمان چندین پروژه، نیاز به برنامه ریزی و مدیریت زمان دارد. زیرا هر کدام از پروژه ها باید در زمان مورد نظر تحویل داده شود. یک مشاور مالیاتی باید جزئی نگر باشد و بتواند تمام اختلافات کوچک را متوجه شود و آن ها را برطرف کند. در اغلب مواقع بزرگ ترین پرونده های مالیاتی، به دلیل همین اشکالات جزئی تشکیل می شوند و عواقب ناخوشایندی برای شرکت ها دارند.
- تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالیاتی: نحوه تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالیاتی این است که ابتدا اطلاعاتی مانند هزینه و درآمد جمع آوری می شود تا بر اساس آن، میزان بدهی مالیاتی محاسبه شود.
- راهنمایی شرکت ها در طول ممیزی: یکی از دیگر از وظایف مشاوران مالیاتی است که شرکت ها را در طول ممیزی راهنمایی کنند تا مطمئن شوند که اظهارنامه های مالیاتی آن ها دقیق است و میزان پرداخت مالیات به حداقل رسیده است.
- انتخاب استراتژی های مناسب: یک مشاور مالیاتی وظیفه دارد که استراتژی های لازم برای کاهش مالیات را انتخاب و اجرا کند و با بهره گیری از معافیت های مالیاتی یا به تعویق انداختن آن، به شرکت ها کمک کند.
نحوه برقراری ارتباط با بهترین مشاور مالیاتی
شیوه دسترسی به بهترین مشاور مالیاتی چیست ؟ در حال حاضر شرکت هایی که خدمات حسابداری را ارائه می دهند بهترین منبع برای دسترسی به مشاوران مالیاتی هستند. زیرا تیم فعال در این شرکت ها در کار خود متخصص و زبده هستند. شرکت نامدار گروپ یکی از شرکت های فعال در این زمینه می باشد که علاوه بر خدمات مالی و مالیاتی، در حوزه خدمات مالی و حسابداری نیز ایفای نقش کرده و در طول ۲ دهه سابقه، به سازمان ها و کسب وکارهای متعددی کمک کرده است. اگر شما هم تمایل دارید با مشاورین متخصص همکاری داشته باشید با پشتیبانی شرکت ارتباط برقرار کنید.
بدون دیدگاه