نرم افزار مالیاتی و حسابداری
فهرست مطالب

نرم افزار حسابداری چیست ؟

همانطور که میدانیم در گذشته جهت محاسبات و انجام امور مالی از کاغذ استفاده میکردند و جهت پردازش در همین روش از محاسبات دستی استفاده میشد اما روش های قدیمی خطاپذیر و وقت گیر بودند و با گذشت زمان و پیشرفت علم دیجیتال انسان ها به دنبال روش هایی مدرن و نوین جهت انجام امور مالی و محاسبات خود هستند که هزینه و وقت کمتری از آنها بگیرد و نتایج منظم  و صحیحی را در کوتاه ترین زمان ممکن در اختیار آنها بگذارد. به همین دلیل نرم افزارهای مختلف حسابداری ساخته و طراحی شد که جهت استفاده انواع شرکت و سازمان ها در فضای کامپیوتری مورد دسترس قرار گرفت.

سازمان امور مالیاتی این نرم افزار ها را که استاندارد های لازم و تعیین شده جهت انجام امور مالی را رعایت میکنند، مورد تایید میداند و به همین سبب شرکت ها و سازمان ها را موظف به استفاده از این نرم افزارها میکند و موجب شده که اکثریت کسب و کار های مرتبط جهت انجام امور حسابرسی و حسابداری خود به این نرم افزارها رو بیاورند.

قابلیت های نرم افزار حسابداری

 

علت تاکید سازمان امور مالیاتی بر استفاده از نرم افزار حسابداری چیست؟

مزایای مختلفی را نام بردیم اما در این قسمت به بررسی ویژگی های مهم و فواید استفاده از نرم افزار به جای روش قدیمی که همان استفاده از دفاتر حسابداری است، میپردازیم.

۱_ امور حسابداری سریعتر انجام میشود:

یکی از مهم ترین مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری کاهش زمان انجام فرآیند و سرعت بخشیدن به انجام امور است که قطعا این موضوع برای تمام شرکت و افراد مورد توجه است که فرآیند محاسبات به گونه ای سریع تر انجام شود و در کوتاه ترین زمان ممکن بتوان تعداد بیشتری از محاسبات و امور مالی را انجام داد. این محاسبات در فضای برنامه و به شکل دیجیتال و کامپیوتری محاسبه میشود و سرعت بیشتری نسبت به روش های قدیمی و سنتی دارد.

۲_ کاهش نیروی انسانی و صرفه جویی در هزینه :

اگر محاسبات مالی به شکل سنتی و با حضور افراد انجام بپذیرد پس قطعا نیاز به تعداد افراد زیادی است که بتوانند انواع محاسبات و معاملات را انجام دهند که حضور افراد در این زمینه نیازمند صرف هزینه  بیشتر است.

نرم افزار حسابداری چیست

۳_استفاده از اطلاعات قبلی و در دسترس بودن اطلاعات:

در صورت بروز هرگونه مشکل در سازمان و شرکت ها امکان مخدوش و از بین رفتن اطلاعات و دفاتر حسابداری وجود دارد که در صورت از بین رفتن امکان بازگشت وجود ندارد. بروز حوادثی مانند آتش سوزی و یا مفقود شدن دفاتر میتواند ضررو صدمات جبران ناپذیری را وارد نماید.

همچنین با وجود دفاتر مختلف حسابداری جهت بازبینی و بررسی گزارشات قبلی،  پیدا  کردن دفتر و پرونده مربوط به آن زمان سخت و وقت گیر است.

برای جلوگیری از این مشکل، نرم افزارهای حسابداری قابلیت ثبت اطلاعات و نگهداری آن را دارند و در هر زمان قابل بررسی و بازبینی است و میتوان با مراجعه مجدد اطلاعات قبلی را مورد بررسی قرار داد و جهت پیشرفت معاملات بعدی از اطلاعات قبلی و سوابق موجود استفاده کرد.

انواع خدمات حسابداری توسط تیم متخصص

۴_نتایج صحیح و بدون خطا :

محاسباتی که با برنامه و کامپیوتری انجام شود بدون خطا و اشکال است. در صورتیکه اگر این محاسبات را انسان و حتی تعداد بیشتری از افراد انجام دهند امکان وجود خطا نیز وجود دارد پس محاسبات کامپیوتری قابل اطمینان و بدون خطا هستند که نتایج صحیح و درستی را به ما میدهند.

۵_صرفه جویی در وقت :

وقتی محاسبات را به فضای کامپیوتری بسپاریم و در زمان کوتاه محاسبات انجام پذیرد ، قطعا در وقت صرفه جویی میشود و هم خستگی افراد را به دنبال ندارد و هم اینکه میتوان پردازش و محاسبات بیشتری را در طول روز انجام داد که موجب پیشرفت روند کار و افزایش کارکرد میشود.

۶_ افزایش کارکرد و بازدهی بیشتر :

با انجام محاسبات سنتی قطعا نیروهای انسانی در زمان کمتری میتوانند محاسبات زیادی را انجام دهند و در نتیجه آن سازمان و شرکت بازدهی و کارکرد کمتری خواهد داشت و موجب کاهش معاملات خواهد شد.

در روش های مدرن و نرم افزاری این محاسبات سریع و در زمان کم بطور دقیق محاسبه میشود   و نتایج آن قابل پرینت و رویت میباشد و میتوان معاملات و محاسبات بیشتری را انجام داد که در نهایت موجب افزایش بازدهی و افزایش تعاملات و معاملات آن سازمان و شرکت یا فروشگاه خواهد شد.

۷_امنیت اطلاعات مالی:

اطلاعات مالی و حسابداری بر روی کامپیوتر و در برنامه همیشه ذخیره و ثبت است و حتی در صورت ایجاد مشکل در کامپیوتر و یا مخدوش شدن آن اطلاعات در نرم افزار ثبت شده و قابل بازبینی و دسترسی دارد .

با وجود توضیحات بالا در مورد نرم افزار حسابداری تمایل شما نیز به استفاده از این برنامه ها بیشتر شده است که جهت خدمات مالی، خدمات مالیاتی ، خدمات اقتصادی  و یا آموزش حسابداری بازار کار میتوانید با  گروه مالی مالیاتی نامدار در ارتباط باشید.

کاربرد و مزایای نرم افزارهای حسابداری و مالی

کاربرد و مزایای نرم افزارهای حسابداری و مالی

مهم ترین کاربرد و مزیت نرم افزارحسابداری چیست ؟ قطعا مزایای نرم افزارهای حسابداری بسیار گسترده هستند و صرفا به انجام امور حسابداری خلاصه نمی شوند. این نرم افزارها در زمینه های متعددی به کمک حسابداران آمده اند و نظم و سرعت بالایی به کار آن ها بخشیده اند. در ادامه به مزایا و کاربردهای آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • صورتحساب های مالی: یکی از مزایا و ویژگی های نرم افزار حسابداری این است که مدیران و مسئولان شرکت به کمک آن ها می توانند صورت حساب های مالی تهیه کنند. گزارشاتی که این نرم افزارها ارائه می دهند کمک زیادی به بهبود تصمیم گیری آن ها در آتی می کند.
  • مدیریت جریان نقدینگی: اگر نرم افزار حسابداری متناسب با کسب و کار شما انتخاب شود کاربردهای زیادی از جمله مدیریت جریان نقدی را خواهد داشت. به کمک آن می توانید بدهی ها، وام ها، پرداختی ها و .. به درستی مدیریت کرده و هر کدام از آن ها را در زمان مناسب پرداخت کنید.
  • ارائه نمودارهای ترسیمی: گاهی اوقات تعداد اعداد و ارقام به قدری زیاد است که درک آن برای مسئولان و مدیران شرکت مقداری دشوار و زمان بر می شود. نرم افزارهای حسابداری کمک می کنند تا این اعداد و ارقام به شکل نمودار درآیند و بهتر بتوانند مطلب را منتقل کنند.
  • بروزرسانی امور: قوانین و روش هایی که در حوزه حسابداری مورد استفاده قرار می گیرند دائما در حال بهینه سازی هستند. پس بهتر است نرم افزارهایی را انتخاب کنید که قابلیت بروزرسانی دارند و به شما کمک می کنند تا از این تغییر و تحولات آگاهی پیدا کرده و در تهیه صورت های مالی از آن ها استفاده کنید.

امکانات و قابلیت های یک نرم افزار جامع حسابداری

انواع نرم افزارهای حسابداری

منظور از دسته بندی انواع نرم افزار حسابداری چیست؟ واقعیت این است که نرم افزارهای حسابداری در طیف های وسیعی طراحی و ارائه می شوند و هر کدام از آن ها بر اساس نوع کسب وکار، کاربری، امکانات، نوع برنامه نویسی و … با یکدیگر متفاوت هستند:

انواع نرم افزار حسابداری بر اساس نوع کسب وکار

  • نرم افزارهای مدیریت موجودی و سرمایه: این نرم افزارها بر ساماندهی و مدیریت موجودی متمرکز هستند. امکاناتی که در آن ها تعبیه شده به شما کمک می کند تا نظارت بهتر و بیشتری بر بودجه شرکت داشته باشید و از هدر رفت آن جلوگیری کنید.
  • نرم افزارهای فروشگاهی: در حال حاضر یکی از پرکاربردترین نرم افزارهایی که مورد استفاده قرار می گیرد نرم افزارحسابداری فروشگاهی است و در مراکزی همچون فروشگاه های زنجیره ای، پاساژها، هایپر مارکت ها و … کاربرد دارد. ویژگی اصلی آن ها صدور انواع فاکتور و صورت حساب های متنوع است.
  • نرم افزارهای بودجه بندی: این نرم افزارها در شرکت هایی مورد استفاده قرار می گیرند که گردش مالی زیادی دارند. این شرکت ها نیاز دارند تا داده های مربوط به گردش مالی در تمام واحدهای شرکت با سایر داده ها ترکیب، جمع آوری و آنالیز شوند. به همین دلیل نرم افزار حسابداری بودجه بندی می تواند داده های مربوط به هر بخش را تجزیه و تحلیل کند.
  • نرم افزار حقوق و دستمزد: این نرم افزارها به سیستم ورود کارکنان متصل می شوند و حقوق آن ها را به طور خودکار محاسبه می کند. محاسبه بر اساس قانون مالیات است.
  • نرم افزار پروژه: قبل از آنکه یک پروژه بزرگ مانند احداث یک واحد تجاری کلید بخورد، باید راجع به تمام هزینه ارزیابی دقیقی انجام داد. این هزینه ها شامل تامین تجهیزات، حقوق پرسنل، بیمه پرسنل و … می باشد. این نرم افزارها کمک می کنند تا روند پیشرفت پروژه ارزیابی شود و مدیریت و برنامه ریزی با تمرکز بیشتری انجام شود.
  • نرم افزارهای حسابداری پایه: این نرم افزارها برای کسب و کارهای خرد و کوچک مناسب هستند و کار با آن ها بسیار ساده است.

انواع نرم افزار حسابداری بر اساس مدل ارائه

  • ابری: منظور از ابری بودن نرم افزار حسابداری چیست ؟ در خصوص معرفی نرم افزارهای مختلف حسابداری باید اشاره ای به مدل ارائه آن ها نیز داشته باشیم. شرکت هایی که نرم افزار ابری ارائه می دهند یک شبکه یکپارچه دارند که نرم افزار را روی آن اجرا می کنند. در واقع با این ویژگی، تمام پرسنل در سراسر کشور و حتی جهان می توانند به این شبکه دسترسی داشته باشند. این شبکه ها به طور خودکار بروزرسانی می شوند و امنیت آن ها تضمین شده است.
  • تحت وب: این نرم افزارها آنلاین هستند و بر روی هیچ سرور یا کامپیوتری نصب نمی شوند. در واقع شما در هر جای جهان که باشید می توانید با داشتن یک خط اینترنت وارد صورت حساب های مالی شرکت شوید. این روزها برخی از شرکت ها ترجیح می دهند از این سیستم استفاده کنند.
  • تحت ویندوز: نرم افزارهایی که بر روی کامپیوتر نصب می شوند جزو نرم افزارهای تحت ویندوز هستند و در بسیاری از شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرند. البته این روزها استقبال از این نرم افزارها رو به کاهش است و مهم ترین دلیل آن عدم بروزرسانی و پایین بودن امنیت داده هاست.

امکانات و قابلیت های یک نرم افزار جامع حسابداری

ویژگی های یک نرم افزار حسابداری جامع چیست ؟ قطعا در پاسخ باید به موارد مختلفی از جمله رابط کاربری ساده، قابلیت افزودن ماژول های مختلف، صفحه اصلی جامع و … اشاره کرد. توصیه می کنیم قبل از انتخاب نرم افزار حسابداری، نیاز کسب و کار خود را ارزیابی کنید و بر اساس آن انتخاب کنید. همچنین با مطالعه مطالبی در خصوص معرفی انواع نرم افزارهای کاربردی حسابداری، میزان اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید.

رابط کاربری جذاب و آسان

نرم افزارهای حسابداری علاوه بر داشتن ظاهری زیبا و جذاب، باید از کاربری آسان برخوردار باشد. زیرا شما همیشه با محیط نرم افزار سروکار خواهید داشت و اگر ظاهری کسل کننده داشته باشد قطعا برای شما تکراری و خسته کننده خواهد شد. این روزها شرکت های طراحی نرم افزار حسابداری تمرکز ویژه ای بر روی این موضوع گذاشته اند.

صفحه اصلی جامع

منظور از صفحه اصلی جامع در نرم افزار حسابداری چیست ؟ صفحه اصلی جامع همان صفحه ای است که بیشتر از سایر بخش ها با آن سروکار دارید. در این صفحه امکانات سریع و پرکاربرد قرار داده شده تا از طریق آن به خواسته های خود برسید و دستورات مورد نظرتان را سریع تر اجرا کنید.

قابلیت تغییر پیش ‌فرض ‌های نرم افزار

هر نرم افزاری، از قابلیت های پیش فرض برخوردار است. اما مهم این است که اجازه تغییر این پیش فرض ها را به شما بدهد و قابلیت شخصی سازی داشته باشد. در واقع می توان گفت که نرم افزار باید امکان هماهنگ شدن با نیازهای کسب و کار شما را داشته باشد.

امنیت

بدون شک امنیت به عنوان یکی از مهم ترین ویژگی های نرم افزارهای جامع حسابداری به شمار می رود که در صورت عدم وجود آن، مشکلات زیادی از جمله به سرقت رفتن اطلاعات مهم ایجاد خواهد شد. نرم افزارهای امن به هیچ عنوان تحت حملات هکری قرار نخواهند گرفت.

هماهنگی با CRM

منظور از CRM نرم افزار ارتباط با مشتری است. نرم افزارهای جامع حسابداری قابلیت برقراری ارتباط با انواع CRM هستند و بدون هیچ مشکلی با آن کانکت می شوند.

با توجه به تمام امکانات فوق باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که نرم افزارهای جامع حسابداری را از شرکت هایی خریداری کنید که پشتیبانی قوی و آپدیت های منظم دارند تا در صورت بروز هر مشکلی بتوانید با آن ها تماس برقرار کرده و مشکل را حل کنید.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *