نرم افزار مالیاتی و حسابداری
فهرست مطالب

نرم افزار حسابداری چیست ؟

همانطور که میدانیم در گذشته جهت محاسبات و انجام امور مالی از روش های سنتی که به شکل  کاغذی بود، استفاده میکردند و جهت پردازش  در همین روش از محاسبات دستی  استفاده میشد اما روش های قدیمی خطاپذیر و وقت گیر بودند که با گذشت زمان و پیشرفت علم دیجیتال انسان ها به دنبال روش هایی مدرن و نوین جهت انجام امور مالی و محاسبات خود هستند که هزینه و وقت کمتری از آنها بگیرد و نتایج منظم  و صحیحی را در کوتاه ترین زمان ممکن در اختیار آنها بگذارد که در این خصوص نرم افزار مختلف حسابداری ساخت و طراحی شد که جهت استفاده  انواع شرکت و سازمان  در فضای کامپیوتری مورد دسترس قرار گرفت.

 محیط نرم افزار حسابداری برای مثال مشابه اکسل میباشد که در آن محیط یکسری محاسبات بدون خطا و توسط اکسل انجام میشود و داده ها را به شکل های مختلف در محاسبات مختلف پردازش میکند. با وجود اینگونه نرم افزار حسابداری تمایل مدیران و سازمان های مختلف به استفاده از انواع نرم افزار حسابداری بیشتر شده است. در این نرم افزارها انواع محاسبات مالی ، معاملات ، دستمزد و حقوق افراد ، حساب های قابل پرداخت و دریافتی مورد تجزیه تحلیل قرار میگرد.

انواع مختلفی از نرم افزار حسابداری وجود دارد که مدیران مالی شرکت و فروشگاه ها  به دنبال استفاده از بهترین و پرکاربردترین نرم افزار هستند.

سازمان امور مالیاتی این نرم افزار ها را که استاندارد های لازم و تعیین شده جهت انجام امور مالی را رعایت میکنند ، مورد تایید میداند و به همین سبب شرکت ها و سازمان ها را موظف به استفاده از این نرم افزارها میکند و موجب شده که اکثریت کسب و کار های مرتبط جهت انجام امور حسابرسی و حسابداری خود به این  نرم افزارها رو بیاورند.

علت تاکید سازمان امور مالیاتی بر استفاده از نرم افزار حسابداری چیست؟

مزایای مختلفی را نام بردیم اما در این قسمت به بررسی ویژگی های مهم و فواید استفاده از نرم افزار به جای روش قدیمی که همان استفاده از دفاتر حسابداری است، میپردازیم.

۱_ امور حسابداری سریعتر انجام میشود:

یکی از مهم ترین مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری کاهش زمان انجام فرآیند و سرعت بخشیدن به انجام امور است که قطعا این موضوع برای تمام شرکت و افراد مورد توجه است که فرآیند محاسبات به گونه ای سریع تر انجام شود و در کوتاه ترین زمان ممکن بتوان تعداد بیشتری از محاسبات و امور مالی را انجام داد. این محاسبات در فضای برنامه و به شکل دیجیتال و کامپیوتری محاسبه میشود و سرعت بیشتری نسبت به روش های قدیمی و سنتی دارد.

۲_ کاهش نیروی انسانی و صرفه جویی در هزینه :

اگر محاسبات مالی به شکل سنتی و با حضور افراد انجام بپذیرد پس قطعا نیاز به تعداد افراد زیادی است که بتوانند انواع محاسبات و معاملات را انجام دهند که حضور افراد در این زمینه نیازمند صرف هزینه  بیشتر است.

۳_استفاده از اطلاعات قبلی و در دسترس بودن اطلاعات:

در صورت بروز هرگونه مشکل در سازمان و شرکت ها امکان مخدوش و از بین رفتن اطلاعات و دفاتر حسابداری وجود دارد که در صورت از بین رفتن امکان بازگشت وجود ندارد. بروز حوادثی مانند آتش سوزی و یا مفقود شدن دفاتر میتواند ضررو صدمات جبران ناپذیری را وارد نماید.

همچنین با وجود دفاتر مختلف حسابداری جهت بازبینی و بررسی گزارشات قبلی،  پیدا  کردن دفتر و پرونده مربوط به آن زمان سخت و وقت گیر است.

برای جلوگیری از این مشکل، نرم افزارهای حسابداری قابلیت ثبت اطلاعات و نگهداری آن را دارند و در هر زمان قابل بررسی و بازبینی است و میتوان با مراجعه مجدد اطلاعات قبلی را مورد بررسی قرار داد و جهت پیشرفت معاملات بعدی از اطلاعات قبلی و سوابق موجود استفاده کرد.

۴_نتایج صحیح و بدون خطا :

محاسباتی که با برنامه و کامپیوتری انجام شود بدون خطا و اشکال است. در صورتیکه اگر این محاسبات را انسان و حتی تعداد بیشتری از افراد انجام دهند امکان وجود خطا نیز وجود دارد پس محاسبات کامپیوتری قابل اطمینان و بدون خطا هستند که نتایج صحیح و درستی را به ما میدهند.

۵_صرفه جویی در وقت :

وقتی محاسبات را به فضای کامپیوتری بسپاریم و در زمان کوتاه محاسبات انجام پذیرد ، قطعا در وقت صرفه جویی میشود و هم خستگی افراد را به دنبال ندارد و هم اینکه میتوان پردازش و محاسبات بیشتری را در طول روز انجام داد که موجب پیشرفت روند کار و افزایش کارکرد میشود.

۶_ افزایش کارکرد و بازدهی بیشتر :

با انجام محاسبات سنتی قطعا نیروهای انسانی در زمان کمتری میتوانند محاسبات زیادی را انجام دهند و در نتیجه آن سازمان و شرکت بازدهی و کارکرد کمتری خواهد داشت و موجب کاهش معاملات خواهد شد.

در روش های مدرن و نرم افزاری این محاسبات سریع و در زمان کم بطور دقیق محاسبه میشود   و نتایج آن قابل پرینت و رویت میباشد و میتوان معاملات و محاسبات بیشتری را انجام داد که در نهایت موجب افزایش بازدهی و افزایش تعاملات و معاملات آن سازمان و شرکت یا فروشگاه خواهد شد.

۷_امنیت اطلاعات مالی:

اطلاعات مالی و حسابداری بر روی کامپیوتر و در برنامه همیشه ذخیره و ثبت است و حتی در صورت ایجاد مشکل در کامپیوتر و یا مخدوش شدن آن اطلاعات در نرم افزار ثبت شده و قابل بازبینی و دسترسی دارد .

با وجود توضیحات بالا در مورد نرم افزار حسابداری تمایل شما نیز به استفاده از این برنامه ها بیشتر شده است که جهت خدمات مالی، خدمات مالیاتی ، خدمات اقتصادی  و یا آموزش حسابداری بازار کار میتوانید با  گروه مالی مالیاتی نامدار در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *