انواع صندوق سرمایه گذاری
فهرست مطالب

انواع صندوق های سرمایه گذاری

سرمایه گذاری یکی از روش های افزایش درآمد بود که مردم سرمایه و پول خود را به صندوق های سرمایه گذاری میسپارند و از سود آن بهره مند میشوند.

صندوق های سرمایه گذاری انواع مختلفی دارد که با توجه به سرمایه اولیه اشخاص که به این صندوق ها میسپارند متفاوت است و هر کدام ویژگی های خود را دارد و اشخاص میتوانند با مقایسه این ویژگی ها تصمیم به سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری دلخواه خود را انجام دهند که در این مقاله انواع صندوق های سرمایه گذاری  را بررسی میکنیم :

 صندوق‌ های سرمایه گذاری در سهام

صندوق های سرمایه گذاری در سهام  دارای ریسک بالایی است زیرا بخش زیادی یعنی ۷۰٪ دارایی این صندوق در سهام سرمایه گذاری میشود و در صورت خوب بودن اوضاع بورس ، سود زیادی از این سرمایه گذاری بدست میاید اما اگر اوضاع بورس به خوبی پیش نرود، نتیجه عکس دارد و برای همین موضوع است که اینگونه سرمایه گذاری دارای ریسک است.

 سرمایه گذاری در سهام بورس برای افرادی که تمایل به سرمایه گذاری در بورس را دارند اما از زیر و بم های آن اطلاع کافی ندارند میتواند مناسب باشد زیرا افرادی مدیریت آن را به عهده میگیرند  که دارای تجربه و اطلاع کافی  در زمینه بورس هستند.

برای سرمایه گذاری در بورس بهتر است اتتخاب شما عرضه اولیه هایی باشد که مربوط به شرکت ها و نهاد های تازه تاسیس است زیرا شرکت های تازه تاسیس در سال های اولیه فعالیت خود دارای سود بیشتری هستند.

 صندوق‌ های سرمایه ‌گذاری با درآمد ثابت

 صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت نسبت به صندوق سرمایه گذاری سهامی  دارای ریسک کمتری است و متقابلا دارای سود کمتری نیز میباشد.

صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت از حداقل ۷۵٪ تا ۹۰٪ دارایی خود را  اوراق مشارکت ، اوراق بهادار و یا سپرده بانکی با درآمد ثابت سرمایه گذاری میکنند.

سود صندوق با درآمد ثابت بر اساس زمان تعیین شده از قبل قابل برداشت و نقد شدن است ونگرانی بابت نقد شدن آن وجود ندارد و سود این صندوق ها  نسبت به  سود بانکی دارای درصد بیشتری است و اگر تمایل به ریسک در بورس ندارید، سرمایه گذاری در صندوق هایی با درآمد ثابت مناسب تر است.

صندوق‌‎های سرمایه گذاری مختلط

در صندوق سرمایه گذاری مختلط ریسک آن نه خیلی بالا و نه خیلی کم است زیرا دارایی ها هم بصورت سهام و هم به صورت سرمایه گذاری با درآمد ثابت انجام میشود و تقریبا ۶۰٪ دارایی در سهام و مابقی آن با اوراق درآمد ثابت سرمایه گذاری میشود. سود حاصل از این صندوق سرمایه گذاری مختلط  از سهام کمتر ولی از سرمایه گذاری با درآمد ثابت ، بیشتر است و گاهی ممکن است سود آن نسبت به صندوق های دیگر بیشتر شود.

 صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری قابل معامله (ETC)

صندوق‌های سرمایه گذاری کالایی قابل معامله با نام اختصاری (ETC) از جهت سود میتواند یکی از سه حالت قبل را داشته باشد.

منظور از کالایی بودن آن اینست که اشخاص و سرمایه گذاران میتوانند بجای خرید یک کالای مشخص مثلا سکه و طلا ، اوراق آن را خریداری کنند و لازم به تهیه خود کالا نیست.

واحد های سرمایه گذاری این صندوق سرمایه گذاری  قابل معامله هستن و مانند سهام  معامله میشوند و میتواند در بورس خرید و فروش شود و بسته به شرایط بورس  میتواند روی سود آن تاثیرگذار باشد و یک نوع سرمایه گذاری غیر مستقیم محسوب میشود.

صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازار گردانی

همان‌طور که از نامشان پیدا است نوعی تخصصی از صندوق‌ها هستند که بازارگردانی سهام شرکت یا صنعت از پیش تعیین‌ شده‌ای را بر عهده دارند. بازارگردانی به معنای خریدوفروش سهم‌های شرکت یا صنعتی خاص است که موجب بهبود نقدشوندگی و متعادل نگه‌داشتن بازار می‌شود.

صندوق سرمایه گذاری شاخصی

در صندوق های سرمایه گذاری شاخصی یک شاخص را به عنوان مبنا قرار میدهند و بر اساس آن شاخص،  سرمایه و اوراق را سرمایه گذاری میکنند و رویکرد صندوق شاخصی مشابه همان شاخص مبنا صورت میپذیرد و نیاز به هزینه ای کم دارد و مدیریت صندوق با خطر مواجه نمیشود و خطرات مدیریت را دارا نیست.

 صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری

در صندوق‌ های‌ سرمایه‌ گذاری نیکوکاری افراد و اشخاص سرمایه خود را در راه فعالیت های نیکوکارانه  اختصاص میدهند و سود ناشی از آن جهت انجام این امور مصرف میگردد و افراد میتوانند به اختیار خود مقداری از سود این سرمایه گذاری را جهت انجام امور نیکوکارانه اختصاص دهند و بخش دیگر را برای خود استفاده کنند.

صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری تأمین مالی

هدف ازصندوق سرمایه گذاری تامین مالی رفع نیاز های مالی جهت انجام فعالیت های مختلف است که برای تاسیس و راه اندازی نیازمند منابع مالی هستند که از همین جهت به انواع مختلفی تقسیم میشود :

  • صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری ساختمان و مستغلات

در صندوق سرمایه گذاری املاک یا همان ساختمان و …‌به این صورت است که سرمایه های افراد جهت خرید و ساخت ساختمان و مسکن مصرف میشود که موجب ایجاد سود حاصل از فروش آنها میشود.

  • صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری پروژه

فعالیت صندوق‌های سرمایه‌ گذاری پروژه با اختصاص دادن سرمایه های افراد به جهت انجام پروژه هایی که بر اساس  قوانین و مقررات مشخص شده است و شرکت پروژه در بورس دارای سهام میشود که قابل عرضه و خرید و فروش است و پس از تکمیل پروژه سهام آن به سرمایه گذاران واگذار میشود.

  • صندوق  سرمایه‌ گذاری خطرپذیر یا جسورانه

صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر با نام اختصاری (VC) به شکلی است که سرمایه افراد جهت پیشرفت و رشد مشاغل قبلی و یا جهت گسترش مشاغلی جدید و پر مخاطب مصرف میشود که اگر با فکر و تحقیق در مورد آن کسب و کار و شرایط آن انجام شود میتواند سود زیادی برای سرمایه گذاران داشته باشد اما اگر نتیجه عکس باشد و پیشرفت و رشدی اتفاق نیفتد درنتیجه با ضرر و یا سود کمتری مواجه خواهید شد. گروه مالی مالیاتی نامدار در زمینه های امور مالی و مالیاتی میتواند خدماتی را به شما عزیزان ارائه دهد، جهت آشنایی بیشتر و کسب اطلاعات به  سایت زیر مراجعه نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *