اگر شما جزو مودیان هستید باید حتما با نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی آشنا باشید. در غیر این صورت بهتر است برای تنظیم آن از موسسه خدمات حسابداری کمک بگیرید. ارائه خدمات مالی و مالیاتی از مهم ترین اموری است که توسط این شرکت ها انجام می شود. در این مطلب ابتدا خواهیم گفت که اظهارنامه مالیاتی چیست و سپس به نحوه تنظیم آن اشاره خواهیم کرد.
اظهارنامه مالیاتی
یکی از مواردی که به وفور توسط مودیان مورد جستجو قرار می گیرد، نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی است. اظهارنامه نوعی فرم است که از سوی سازمان امور مالیاتی در اختیار مودیان قرار می گیرد. مودیان موظف هستند اطلاعات خواسته شده در فرم را به طور دقیق و کامل درج کنند. این اظهارنامه، مبنایی برای تعیین مالیات از سوی سازمان می باشد و کم اظهاری یا بیش اظهاری در آن جریمه های سنگینی به همراه خواهد داشت که در مطالب قبل به آن پرداختیم.
قطعا می دانید که تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای فعالیت اقتصادی هستند باید به دولت مالیات بپردازند. دو حالت برای پرداخت مالیات تعریف شده که می توان به خوداظهاری و علی الراس اشاره کرد. خود اظهاری به حالتی گفته می شود که اشخاص حقیقی یا حقوقی، مدارک خود را بدون دخالت کارشناس مالیاتی به سازمان ارائه می دهند. اما در حالت علی الراس، کارشناس مالیات را محاسبه می کند و میزان آن را به مودی اعلام خواهد کرد. در این شرایط، نظر ممیز سازمان امور مالیاتی معیار قرار می گیرد.
اظهارنامه مالیاتی نوعی کارنامه مالی نیز محسوب می شود که تمام مودیان باید آن را هر ساله به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. در فرم اظهارنامه مالیاتی باید تمام رویدادهای مالی به ترتیب تاریخ وقوع، درج شود و مدارک قانونی آن نیز ثبت و ذخیره شود. سازمان امور مالیاتی با در نظر گرفتن اطلاعات مندرج در اظهارنامه، میزان مالیات را مشخص خواهد کرد. قطعا پرداخت به موقع مالیات، تشویق هایی را به همراه خواهد داشت که شامل معافیت ها، بخشودگی ها و … می باشد. پس به این نتیجه می رسیم که نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی اهمیت زیادی دارد. در صورتی که به عنوان مودی، نمی توانید این فرم را به طور صحیح پر کنید پیشنهاد می کنیم از خدمات حسابداری شرکت های مرتبط کمک بگیرید.
آموزش نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی
همان طور که می دانید و در مطالب قبل نیز ذکر کردیم مشاغل به سه گروه تقسیم بندی می شوند که تمام آن ها موظف هستند اظهارنامه خود را تکمیل کرده و به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. توجه داشته باشید که اگر در اظهارنامه و مدارک پیوست آن تخلفی مشاهده شود مورد استناد قرار نمی گیرند و این احتمال وجود دارد که ممیزین مالیاتی به طور مستقیم به محل کار شما مراجعه کنند و مدارک را حضورا مورد بررسی قرار دهند .
۱-ثبت نام در سامانه tax.gov.ir
تمام مودیان باید برای تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی در سایت tax.gov.ir ثبت نام کنند. یکی از کارهای مثبتی که سازمان امور مالیاتی انجام داده این است که برای تمام مودیانی که دارای کد یا پرونده اقتصادی هستند به طور خودکار، کارپوشه ایجاد کرده است. به همین دلیل دیگر نیازی نیست که مودیان مراحل ایجاد کارپوشه را طی کنند. پس نخستین گام در نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی ، ثبت نام در این سایت و دارا بودن نام کاربری و رمز عبور می باشد.
۲-مطالعه راهنمای تکمیل اظهارنامه
بعد از آنکه در سایت ثبت نام کردید و نام کاربری و رمز عبور را دریافت کردید باید از آن خارج شده و مجددا با نام کاربری و رمز عبور وارد شوید. سپس نرم افزار اظهارنامه مالیاتی را دریافت و نصب کنید. پیشنهاد می کنیم راهنمای تکمیل اظهارنامه را با دقت مطالعه کنید و سپس اقدام به پر کردن فرم کنید. فرم اظهارنامه یکی از مهم ترین فرم های مالیاتی است که باید با دقت و وسواس زیاد پر شود. در غیر این صورت ممکن است به عواقب سنگین آن دچار شوید و پرونده های مالیاتی برای شما ایجاد شود.
۳-تکمیل اظهارنامه
در فرم اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات مختلفی از جمله سود، زیان، ترازنامه و … از شما خواسته می شود که باید آن ها را وارد کنید. اگر در ترازنامه اختلافی وجود داشته باشد باید آن ها را رفع کنید. علاوه بر آن اقلامی که معاف از مالیات هستند را درج کرده و مالیات ابرازی را تعیین کنید. قبل از ارسال اظهارنامه، باید آن ها را به خوبی بررسی کنید و مبلغ درآمد را با گزارشات فصلی و مالیات بر ارزش افزوده تطبیق دهید. بعد از اطمینان از صحت اطلاعات، می توانید آن را به سازمان امور مالیاتی ارسال کنید.
انجام کلیه خدمات اظهارنامه مالیاتی توسط حسابداران خبره
۴-برگ تشخیص و برگ قطعی مالیات
پس از آنکه مراحل فوق را در خصوص نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی پشت سر گذاشتید نوبت به برگ تشخیص و برگ قطعی مالیات خواهد رسید. شما می توانید در هنگام برگ تشخیص، اعتراض خود را ثبت کنید تا احتمال کاهش مالیات شما وجود داشته باشد. اما هنگامی که برگ قطعی مالیات صادر شد امکان ثبت هیچ گونه اعتراضی وجود ندارد و شما ملزم به پرداخت مبلغ مالیات خواهید بود.
مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی
بر اساس قانون مالیات های مستقیم، مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی حداکثر تا ۳۱ تیرماه می باشد. توجه داشته باشید که سال مالیاتی، از ابتدای فروردین آغاز و در انتهای اسفند ماه به پایان می رسد. در واقع مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی، حداکثر ۴ ماه بعد از پایان سال می باشد.
در اغلب مواقع پیش می آید که سال مالیاتی مندرج در اساسنامه یک شرکت، متفاوت از سال مالیاتی کشور است و این دو با یکدیگر مطابقت ندارند. در این شرایط باید سالی مالی مندرج در اساسنامه شرکت را معیار قرار دهیم. لازم به ذکر است که شما بعد از ارائه اظهارنامه مالیاتی خود به مدت ۱ ماه مهلت دارید که اشتباهات احتمالی را تصحیح کنید. در صورتی که مودیان در زمان مقرر اقدام به ارائه اظهارنامه مالیاتی نکنند تا میزان ۳۰% از مالیات تعلق گرفته را باید به عنوان جریمه پرداخت کنند.
بدون دیدگاه