مالیات براموال و املاک
فهرست مطالب

همه چیز را راجع به مالیات املاک بدانیم

انواع مالیات مربوط به املاک و مستغلات

مالیات مستقیم که شامل مالیات بر درآمد و دارایی است که مالیات بر درآمد شامل مشاغل و ملک استیجاری و یا حقوق دریافتی است، مالیات بر دارایی شامل مالیات بر ارث است و مالیات بر ارث مربوط به اموال متوفی که باید انحصار وراثت شود.

مالیات غیر مستقیم شامل عوارض گمرکی،مالیات بر مصرف  کننده

*مالیات بر املاک فقط شامل اجاره می شود نه رهن کامل*

  • مالیات بر نقل وانتقال:

مالیات برای انتقال مالکیت ملک فقط ۵٪ که بر عهده ی فروشنده است ،حق سرقفلی و پیشه در املاک تجاری ۲٪ میباشد.

  • مالیات بر ساخت و ساز و فروش:

برای انبوه سازان بین ۱۵الی ۲۵٪ است که با اولین سود واحد مسکونی که ساخته پرداخت میشود وشرکت ها ی ساختمان که حقوقی هستند مالیات آنها برای ساخت و ساز و فروش ۲۵٪ و برای شرکتهای تعاونی مسکن ۱۸.۷۵٪ میباشد

  • مالیات بر املاک و مستغلات خالی :

این نوع مالیات برای شهرهایی است که جمعیت آن بیش از ۱۰۰هزار جمعیت دارد هدف از این قانون بهره وری از املاک هاییست که خالی هستند که بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد شود تا افراد بتوانند در آن مستقل و اجاره پرداخت کنند و در اینجا هم مالیات از این افراد گرفته شود.

  • مالیات ارث بر املاک مسکونی

مالیات ارث بر املاک مسکونی :

وقتی افراد به درآمد اتفاقی می رسند یک نوع مالیات مستقیم است و مالیات بر درآمد اتفاقی می دانیم ، مثلا ارث که اگر فکرش را بکنیم جزئی از درآمدهای اتفاقیست اما اینگونه نیست و یک مبحث کاملا جدااز قانون مالیات قرار گرفته است.

در قانون  ارث بر مالیات باید بدانیم که ارث از واحد مسکونی ،ارث از خودرو و…مالیات بر ارث نمی تواند اموال متوفی را تقسیم کند و به خود و وارث منتقل کند.

نرخ مالیات بر ارث:

این نرخ مالیات بر ارث به خیلی چیزها بستگی دارد به نوع اموال متوفی ، نرخ مالیات سرقفلی،نرخ مالیات خودرو، نرخ مالیات ملک و…همه اینها نرخ مالیات شان با هم متفاوت است

محاسبه ی مالیات بر ارث ملک:

برای محاسبه از همه مهمتر به نوع مال بستگی دارد برای اموال متوفی نرخ مالیات را یا سازمان مالیات تعیین می کند و یا بر مبنای نرخ قیمت ( به قیمت روز) املاک محاسبه میشود.

محاسبه ی مالیات بر ارث ملک مسکونی توسط کمیسیون املاک سازمان امور مالیاتی تعیین می شود این سازمان در واقع ارزش این ملک را تعیین میکند اما محاسبه ی مالیات بر ارث به قیمت روز  توسط دفاتر اسناد رسمی محاسبه می شود که ۷.۵ درصد برای وارث طبقه ی اول به عنوان مالیات ارث بر ملک مسکونی مربوط میشود.

مثلا اگر فردی از متوفی خانه ای به ارزش ۳۰۰میلیون به ارث برسد ۷.۵درصد آن که می شود چهل میلیون  تومان مربوط به مالیات بر ارث ملک است که باید آن را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند.

مالیات بر ارث و طبقات وارث

دادن مالیات برای هر طبقه از وارثین متفاوت است و با توجه به هر طبقه باید مالیات پرداخت کرد مثلا طبقه ی دوم تقریبا دو برابر طبقه ی اول و طبقه ی سوم تقریبا چهار برابر طبقه ی اول باید مالیات بپردازنند. همانطور که گفتیم درجه ی اول ۷.۵ درصد ،درجه ی دوم ۱۵٪،درجه ی سوم ۳۰٪باید مالیات پرداخت کند.

فرار از مالیات بر ارث ملک

قبل از انتقال اموال باید نرخ مالیات متوفی مشخص و پرداخت شود وگرنه قبل از تقسیم اموال متوفی به وراث پرداخت نمی شود،این جریان باعث عدم فرار وراث از پرداخت مالیات میشود پس هیچگونه راه گریزی وجود ندارد.

معافیت مالیاتی و مالیاتی بر ارث

اگر زیر بنای خانه ی شما کمتر از ۲۰۰متر باشد و خارج از پایتخت زندگی می کنید شامل معافیت از مالیات میباشد. اگر ملکی دارید و با آن درآمد بدست  می آورید از طریق  اجاره دادن  باید طبق قانون مالیات بر ملک مالیات پرداخت کنید،اما اگر نگران پرداخت این مالیات ها هستید که فکر میکنید آنقدر زیاد است که از پس آن برنمی آید باید بگویم که در این امور معافیت هایی وجود دارد.

  1. اگر ملکی را از کسی هدیه گرفته باشید شامل معاف از مالیات میشود و مهم است که به عنوان اجاره به ما تعلق نگرفته باشد و اگر اینطور باشد شامل مالیات می شود.
  2. مثلا فردی خانه ی خود را ۲۰میلیون و ماهیانه یک میلیون و دویست هزار تومان  به فرد دیگری اجاره داده است و خود برای نزدیک شدن به محل کار خود خانه ای در آن نزدیکی اجاره به مبلغ ۱۲میلیون رهن و ۱میلیون تومان ماهانه اجاره کرده است مابه تفاوت آن که به مبلغ ۸میلیون و۲۰۰هزار تومان باید به اداره ی مالیات بر ملک واریز کند.
  3. اگر افراد بجز اجاره دادن املاکشان که درآمد آن تا سقف مالیات باشد و هیچ درآمد دیگری نداشته باشند از مالیات معاف هستند حتما اظهارنامه ی مالیاتی را برای عدم پرداخت مالیات همراهتان باشد چون لازم وضروریست و اگر خلاف آن ثابت شود فرد هم باید جریمه شود و هم یک برابر درآمد خود را که از اجاره بدست میاورد پرداخت کند. 
  4. اگر فردی سه واحد مسکونی داشته باشد و پایبند قوانین واحدهای استیجاری خود باشد از دادن مالیات معاف است.
  5. اگر شخصی اقدام به فروش ملک خود کند و در سند خود اعلام کند که ۶ماه دیگر تخلیه خواهم کرد طبق قانون، از دادن مالیات بر ملک معاف است.
  6. اگر ملکی جزمیراث فرهنگی شود و یا جزو آثار ملی ایران گردد شامل درآمد نمیباشد و از دادن مالیات بر ملک معاف است.

جهت راهنمایی و مشاوره با کارشناسان متخصص شرکت نامدار در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *