در این مطلب قصد داریم شما را با راهنمای ارسال اظهارنامه ارزش افزوده آشنا کرده و موارد مهم در این خصوص را بیان کنیم. از دی ماه ۱۴۰۱ سامانه مالیات بر ارزش افزوده تغییر کرد و تمام مودیان موظف هستند برای پرداخت مالیات خود به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه کنند. ارسال اظهارنامه ارزش افزوده نیازی به مراجعه حضوری به سازمان ندارد و تمام مراحل به صورت آنلاین و الکترونیکی انجام خواهد شد.
نحوه ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
در راهنمای ارسال اظهارنامه ارزش افزوده ، باید اشاره ای به تمام مراحل داشته باشیم. مودیان می توانند با طی کردن مراحل زیر به راحتی اظهارنامه خود را به سازمان ارسال کنند:
- حداکثر ۱۵ روز بعد از اتمام هر فصل فرصت دارید به سامانه my.tax.gov.ir مراجعه کنید و اقدام به درج نام کاربری، رمز عبور و تصویر امنیتی کنید.

- بعد از آنکه یک کد برای شما پیامک شد آن را وارد کرده و وارد سامانه شوید.

- در صفحه ای که مقابل چشمان شما باز می شود خلاصه ای از وضعیت مالیاتی شما را نشان خواهد داد. پرونده مربوطه را انتخاب کنید و جزئیات آن را با دقت مشاهده کنید. (اطلاعات در کادر قرمز)

- در این جا یکسری اطلاعات کلی نمایش داده می شود که با کلیک بر روی دکمه جزئیات پرونده اطلاعات بیشتری مشاهده می شود.

- این جزئیات شامل اطلاعات پایه، کد اقتصادی، نوع شخصیت، نام مدیر عامل و … می باشد.
- اکنون گزینه ” ورود به سامانه ارزش افزوده” را انتخاب می کنید و به یک صفحه جدید هدایت خواهید شد. از منوی سمت راست، گزینه ” تسلیم اظهارنامه عادی ” را انتخاب کنید.
- سال عملکرد و شماره دوره ای که قصد تکمیل اظهارنامه آن را دارید وارد کنید.
- بعد از وارد کردن اطلاعات فوق، به صفحه ای هدایت خواهید شد که اطلاعات مورد نظر در هنگام ثبت نام به طور خودکار در آن وارد شده است. اطلاعات را بررسی کنید و موارد ناقص را تکمیل کنید. در اینجا دو جدول یک و دو برای خرید و فروش وجود دارد. جدول یک برای اطلاعات مربوط به فروش و جدول ۲ مربوط به خرید است. اطلاعات هر ردیف با توجه به توضیحاتی که روبه روی آن داده شده است باید تکمیل گردد.
- بعد از آنکه اطلاعات تکمیل شد در جدول یک باید اطلاعات مرتبط با صادرات یا فروش کالاها و خدمات مشمول و معاف را وارد کرده و در جدول دو اطلاعات مربوط به خرید و واردات کالا و خدمات مشمول و معاف را درج کنید. سپس گزینه ثبت موقت را از انتهای صفحه کلیک کنید.
- تایید نهایی اظهارنامه: بعد از درج اطلاعات فوق وارد مرحله بعد می شوید و جدول سه به شما نمایش داده می شود. در این جدول میزان مالیاتی که باید پرداخت کنید محاسبه شده و نشان داده می شود. در انتهای اظهارنامه و در جدول ب ، عوارض و مالیات قابل پرداخت مودی نیز حساب شده است. اگر از دوره های قبل، مبلغ اضافه ای پرداخت کرده اید می توانید آن را به طور دستی وارد کنید. اضافه پرداخت ظرف ۳۰ روز از جانب سازمان امور مالیاتی به حساب شما واریز خواهد شد. در غیر این صورت جریمه دیرکرد شامل او می شود.
- در انتها بعد از اطمینان از صحت تمام اطلاعات وارد شده باید نام و نام خانوادگی تایید کننده را وارد کنید و گزینه ثبت موقت و سپس تایید و مرحله بعد را کلیک کنید تا یک پیش نمایش از اطلاعات وارد شده به شما نمایش داده شود. در صورتی که اطلاعات مورد تایید شما بود می توانید تایید نهایی را انتخاب کنید. اکنون با راهنمای ارسال اظهارنامه ارزش افزوده به طور کامل آشنا شدیم.
نکته مهم !
اگر فاقد امضای الکترونیکی هستید بعد از تایید نهایی باید ” ارسال اطلاعات ” را انتخاب کنید. اما اگر دارای امضای دیجیتالی هستید باید ” ارسال اطلاعات با امضای دیجیتال ” را کلیک کنید. در نهایت کد رهگیری در پایین صفحه به شما نمایش داده خواهد شد.
دریافت قبض مالیاتی
اگر قبل از ارسال اظهارنامه ارزش افزوده می خواهید قبض مالیاتی خود را دریافت کنید باید در انتهای صفحه گزینه صدور الکترونیکی قبض پرداخت مالیات را انتخاب کنید. همچنین انتخاب گزینه صدور الکترونیکی قبض پرداخت عوارض نیز الزامی است. اگر قصد دارید در زمان دیگری مالیات و عوارض را بپردازید می توانید بعد از خروج از اظهارنامه، در زمان دیگری به سامانه مراجعه کنید. پرداخت مبلغ مالیات از روش های متعددی همچون سامانه، دستگاه عابربانک، اینترنت بانک، تلفن بانک و کارتخوان امکان پذیر می باشد.
انجام کلیه خدمات اظهارنامه مالیاتی توسط حسابداران خبره
ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
نکته مهمی که قبل از پرداختن به راهنمای ارسال اظهارنامه ارزش افزوده وجود دارد و باید به آن اشاره کنیم این است که بر اساس قانون، مالیات بر ارزش افزوده باید هر سه ماه یکبار ( فصلی) پرداخت شود. اشخاص حقیقی و حقوقی نهایتا ۱۵ روز بعد از اتمام هر فصل فرصت دارند تا به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کرده و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده را انجام دهند. عواقب عدم پرداخت اظهارنامه مالیاتی چیست ؟ اگر این مالیات در زمان مقرر پرداخت نشود جریمه دیرکرد شامل آن خواهد شد و این جریمه به مبلغ مورد نظر افزوده می شود.
مهم ترین هدف از طراحی سامانه ارزش افزوده این بود که به کمک آن بتوان بسیاری از خدمات را به صورت غیرحضوری ارائه داد. توجه داشته باشید که پرداخت مبلغ مالیات و جریمه دیرکرد آن باید از طریق درگاه های همین سامانه انجام شود. مشمولینی که تاکنون ارسال اظهارنامه ارزش افزوده را از طریق سامانه انجام نداده اند باید ابتدا در آن ثبت نام کنند و بعد از دریافت نام کاربری و رمز عبور، ارسال اظهارنامه را انجام دهند.
توجه داشته باشید مودیان باید در هنگام فروش کالا و خدمات خود، مبلغ مالیات بر ارزش افزوده را از طرف معامله یا مشتری خود دریافت کنند و تمام اسناد و مدارک آن را نگهداری کنند. این مدارک شامل مالیات های پرداختی در هنگام خرید و مالیات های دریافتی در هنگام فروش می باشد. درج این اطلاعات در اظهارنامه فصلی یا مالیات بر ارزش افزوده ضروری است. مابه التفاوت مالیات های مذکور از دولت دریافت می شود. در واقع می توان گفت که مودی مالیات بر ارزش افزوده نوعی طلبکار از دولت محسوب می شود. در صورتی که نسبت به انجام امور فوق ناتوان هستید می توانید آن را به شرکت خدمات حسابداری بسپارید. این روزها انجام امور حسابداری برون سپاری می شوند.
بدون دیدگاه