مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی
فهرست مطالب

مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی

بر اساس قانون مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی حداکثر ۴ ماه بعد از اتمام سال مالیاتی ( یا ۳۱ تیرماه ) و برای اشخاص حقیقی ۳۱ تیرماه می باشد. همچنین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده در هر فصل، ۱۵ روز بعد از اتمام آن فصل خواهد بود. در این مطلب به بررسی مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی و جوانب مختلف آن خواهیم پرداخت.

اظهارنامه مالیاتی

قبل از آنکه به مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی بپردازیم باید اشاره ای به اهمیت این موضوع داشته باشیم و بگوییم اظهارنامه مالیاتی چیست. همان طور که می دانید مالیات به عنوان یکی از مهم ترین منابع درآمدی دولت در نظر گرفته می شود و این موضوع نه تنها در کشور ایران بلکه در تمام کشورها صدق می کند. هنگامی که مشمولان ( اشخاص حقیقی و حقوقی) نسبت به ثبت نام و زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی بی توجه باشند مشکلات زیادی از جمله جریمه های سنگین، محرومیت از معافیت های مالیاتی، بخشودگی های مالیاتی و … برای آن ها ایجاد خواهد شد.

ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال 1403

اگر جزو مشمولان هستید باید بدانید که تاریخ اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی ۳۱ تیرماه، اشخاص حقوقی حداکثر ۳۱ تیرماه و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ۱۵ روز بعد از اتمام هر فصل می باشد.

روش تعیین مالیات از طریق اظهارنامه مالیاتی چیست ؟ سال هاست که میزان مالیات از طریق سازمان امور مالیاتی و به شکل خوداظهاری تعیین می شود. به این معنا که اشخاص حقیقی و حقوقی با اعلام درآمد، سود و زیان خود در هر سال مالی، یک اظهارنامه به سازمان دارایی ارسال می کنند. این اظهارنامه توسط سازمان مورد بررسی قرار می گیرد و میزان دقیق مالیات تعیین می شود. بهتر است که مشمولان، اظهارنامه خود را در زمان مقرر به سازمان ارسال کنند. زیرا در بسیاری از مواقع آخرین مهلت اظهارنامه مالیاتی تمدید نمی شود.

آیا مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تمدید می شود؟

در سال گذشته به دلیل وجود ویروس کرونا، مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی برای مشمولان تا ۷ شهریور تمدید شد. در سال ۱۴۰۲ نیز بعد از کسب مجوز از سوی شورای عالی هماهنگی سران قوا، زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی ۱۰ روز تمدید شد و تمام مودیان مالیاتی موظف هستند تا پایان مهلت مذکور، به سامانه مودیان مراجعه کنند و ارسال اظهارنامه مالیاتی خود را انجام دهند. طراحی سامانه مودیان، راهکار مناسبی برای تسهیل در امور مالیاتی می باشد و می توان آن را یک گام مثبت و بزرگ در راستای تاسیس دولت الکترونیک دانست.

توجه داشته باشید که تنظیم اظهارنامه مالیاتی به یک حسابدار خبره و کاربلد نیاز دارد. اگر انجام امور حسابداری را برون سپاری کرده اید و از خدمات حسابداری شرکت های مربوطه بهره می گیرید پیشنهاد می کنیم خدمات اظهارنامه مالیاتی را نیز به آن ها بسپارید. این شرکت ها به دلیل تجربه و دانشی که دارند میزان خطای آن ها صفر است و تمام تلاش خود را می کنند تا از معافیت های مالیاتی یا کاهش مالیات استفاده کنند.

مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی

معمولا شرکت هایی که به دلیل کمبود بودجه، کمبود فضا و … امکان استخدام حسابدار حرفه ای را ندارند به سراغ شرکت های خدمات حسابداری از جمله شرکت ” نامدار گروپ ” می روند. این شرکت با مدیریت پریسا محمدی بیش از ۲۰ سال است که در زمینه انواع خدمات مالی و مالیاتی، خدمات مالی و حسابداری و … فعال است.

انجام کلیه خدمات اظهارنامه مالیاتی توسط حسابداران خبره

مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳

مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده تا ۳۱ خرداد است که ممکن است ۱۰ روز هم تمدید شود. پیشنهاد می کنیم ارسال اظهارنامه را به آخرین روز موکول نکنید زیرا نمی توانید شرایط را پیش بینی کنید. مالیات بر ارزش افزوده جزو مالیات های غیرمستقیم در نظر گرفته می شود که به تفاوت ارزش میان کالا یا خدمات عرضه شده و خریداری تعلق خواهد گرفت. اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده باید به طور فصلی از سوی مشمولان مالیاتی به سازمان دارایی ارسال شود. آخرین مهلت ارسال آن هم ۱۵ روز بعد از اتمام هر فصل می باشد.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی

در بخش قبل به مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی اشاره کردیم. بر طبق ماده ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم تمام اشخاص حقوقی موظف هستند ترازنامه، حساب سود و زیان و اظهارنامه مالیاتی خود را به همراه دفاتر رسمی ( روزنامه و کل ) و مدارک هویتی به مدت حداکثر ۴ ماه بعد از اتمام سال مالیاتی به سازمان دارایی تسلیم کرده و مبلغ مالیات را بپردازند. توجه داشته باشید که هویت شرکا و سهامداران بر اساس میزان سهم و نشانی سکونت هر کدام جزو مدارک اصلی محسوب می شود که باید به سازمان دارایی ارائه شود.

زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی

بر اساس ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم تمام اشخاص حقیقی موظف هستند اظهارنامه خود را تا انتهای تیرماه سال بعد به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. اظهارنامه اشخاص حقیقی مربوط به شغل آن ها می باشد و باید معیارهای مهمی از جمله درصد فعالیت، گروه و … را به طور دقیق در اظهارنامه قید کند. اگر با این مفاهیم آشنا نیستید پیشنهاد می کنیم به سراغ مقالات قبلی ما بروید و بعد از آشنایی با مفاهیم مذکور، اقدام به تکمیل اظهارنامه کنید.

 در غیر این صورت برای تکمیل این فرم از یک فرد کاربلد کمک بگیرید. اگر اشخاص حقیقی نسبت به ارسال اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی بی توجه باشند و یا اقدام به کم اظهاری کنند، همانند اشخاص حقوقی دچار جریمه های سنگین مالیاتی خواهند شد و در بسیاری از مواقع این جریمه ها غیر قابل بخشش می باشند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *