منظور از مشاور مالی کیست و وظایف مشاور مالی چه می باشد؟ در این مطلب قصد داریم شما را با شرح وظایف مشاور مالی آشنا کنیم و بگوییم که تمام شرکت های بزرگ با استفاده از مشاوره مالی، برنامه ریزی موثرتری برای آینده خود انجام داده اند و توانسته اند میان توانایی ها، درآمد، منابع و اهداف خود تناسب برقرار کنند. شما هم می توانید با بهره مندی از این خدمات، آینده روشن تری برای کسب و کار خود رقم بزنید.
مشاور مالی کیست ؟
قبل از آنکه به وظایف مشاور مالی بپردازیم باید بگوییم که این فرد کیست؟ مشاور مالی فردی است که دانش و تسلط کافی به مفاهیم اقتصادی دارد و می تواند بر مبنای آن، به مشتریان خود مشاوره های مالی بدهد. جالب است بدانید که رمز موفقیت بسیاری از مدیران بزرگ این است که برنامه ریزی اهداف مالی خود را بعد از انجام مشاوره های مالی انجام می دهند و به علم و تجربه مشاوران اعتماد می کنند.
به جرات می توان گفت که پشت هر مدیر موفق، یک مشاور مجرب و توانا وجود دارد. بهتر است که شرکت ها، مشاوران مالی خود را از خارج شرکت و میان افراد بی طرف انتخاب کنند. این موضوع موجب می شود که منفعت طلبی در این مسیر از بین برود و مشاورین مالی صرفا بر وظایف خود متمرکز باشند.
اهمیت استفاده از مشاور مالی چیست ؟
اگر نگاهی به وضعیت اقتصادی این روزهای کشور بیندازید به خوبی متوجه می شوید که تورم و بی ثباتی، بسیاری از کسب وکارها را به تعطیلی رسانده و اصطلاحا آن ها را به ورطه نابودی کشانده است. قطعا شما قصد راه اندازی یک کسب و کار جدید را دارید یا می خواهید کسب و کار فعلی خود را حفظ کنید باید از مشاوران مالی استفاده کنید. از مهم ترین وظایف مشاور مالی این است که به شما کمک کند حداکثر بهره وری را از سرمایه خود داشته باشید و بر اساس آن برنامه ریزی های دقیقی برای آینده تان کنید.
به کمک مشاور مالی کسب و کار خود را توسعه دهید
وظایف مشاور مالی
وظایف مشاور مالی بر اساس نیاز کارفرما تعیین می شود. در واقع وظیفه او فراتر از برنامه ریزی های مالی است و او باید علاوه بر اجرای برنامه، نظارت و کنترل بر اجرا را نیز بر عهده بگیرد. اگر برنامه ریزی با بهترین کیفیت انجام شود اما اجرای آن با مشکل مواجه شود نمی توان انتظار داشت که نتیجه خوبی حاصل شود. در ادامه خواهیم گفت که وظایف مشاور مالی چیست ؟
برنامه ریزی و تلاش برای جبران ضررهای مالی
برخی از افراد تصور می کنند که استفاده از خدمات مشاوره ای برای جبران ضررهای مالی، صرفا برای شرکت های حقوقی لازم است. در حالی که افراد حقیقی نیز می توانند برای جبران ضررهای مالی خود به سراغ مشاورین بروند و از آن ها راهکارهایی را دریافت کنند.
تحلیل و آنالیز وضعیت مالی شرکت
هر کدام از کسب و کارها دارای شرایط مالی ویژه ای هستند که تحلیل و بررسی آن ها کمک می کند تصمیمات بهتری برای آینده اتخاذ شود. مشاورین مالی اقدام به این کار می کنند تا چشم اندازی روشن و شفاف را در اختیار مدیران شرکت قرار دهند.
ارائه نسبت های سودآوری و نقدینگی
از دیگر وظایف مشاور مالی می توان به ارائه نسبت های سودآوری، نقدینگی، نسبت های ارزش گذاری و … به کارفرما می باشد. هنگامی که کارفرما با این نسبت ها آشنا باشد می تواند وضعیت مالی شرکت را بهتر برآورد کند و تصمیم بگیرد که آیا نیاز به تزریق نقدینگی به شرکت وجود دارد یا خیر؟
ریشه یابی علت مشکلات مالی
نقش مشاور مالی چیست و چگونه می تواند مشکلات مالی را ریشه یابی کند؟ بسیاری از شرکت ها قادر به ریشه یابی مشکلات خود نیستند و به همین دلیل است که رشد و پیشرفت خاصی را در امور مالی شاهد نیستند. ادامه دادن فعالیت ها در این شرایط، نتیجه خوبی به همراه نخواهد داشت. فرقی نمی کند که شما دارای یک کسب و کار کوچک و متوسط هستید یا بزرگ و بین المللی. بلکه مهم این است که کمک گرفتن از مشاور مالی، به شما کمک می کند تا ریشه بسیاری از مشکلات و چالش های مالی را پیدا کنید.
ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از مشکلات مالیاتی
مواردی مانند تنظیم صحیح دفاتر قانونی، تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالیاتی و … می تواند از بروز مشکلات مالیاتی در آینده جلوگیری کند. یک مشاور مالی می تواند در انجام این امور به شما کمک کند. همچنین اگر در حال حاضر درگیر پرونده های مالیاتی شده اید می توانید علاوه بر دریافت مشاوره مالی، از خدمات مالی و حسابداری شرکت های فعال در این زمینه نیز کمک بگیرید.
از دیگر وظایف مشاور مالی می توان به تنظیم روابط کارگر و کارفرما بر مبنای آئین نامه، توجیه شرایط مالی شرکت به کارفرما، تنظیم نمودار سازمانی، اصلاح حساب ها و برنامه ریزی بلندمدت برای افزایش سرمایه شرکت اشاره کرد.
چه افراد یا شرکت هایی به مشاوره مالی نیاز دارند؟
تمام اشخاص حقیقی و حقوقی به مشاوره مالی نیازمند هستند تا بتوانند بر اساس راهکارهای دریافت شده، کسب و کار و سرمایه خود را افزایش دهند. قطعا تجربه و تخصص مشاورین مالی بسیار بیشتر از افراد حقیقی و حقوقی است و می توانند راهکارهای قابل توجهی برای حفظ سرمایه و ارزش آن به شما ارائه دهند.
نخستین کاری که مشاور مالی انجام می دهد این است که اطلاعات شغلی و مالی شما را جمع آوری می کند. او باید اطلاعات دقیقی راجع به درآمد، دارایی، سرمایه و … داشته باشد تا بتواند اوضاع مالی شما را تحلیل کند. پس پیشنهاد می کنیم پاسخ های صادقانه به او بدهید.
از وظایف مشاور مالی این است که در مرحله بعد میزان ریسک پذیری شما را بسنجد و با توجه به شرایطی که در آن قرار گرفته اید بهترین و راهگشاترین راهکارها را به شما ارائه کند. یک مشاور مالی باتجربه و باسابقه، از تمام قوانین مالیاتی باخبر است و کمک می کند تا بر اساس فعالیت خود، از معافیت های مالیاتی نیز بهره مند شوید.
بدون دیدگاه