پلمپ دفاتر چیست
فهرست مطالب

پلمپ دفاتر چیست ؟

منظور از پلمب یا پلمپ دفاتر چیست ؟ این دفاتر همان دفاتر قانونی حسابداری هستند که به نام های دیگری همچون دفاتر مالیاتی یا دفاتر تجاری نیز شناخته می شوند و تمام شرکت ها، موسسات و بازرگانان موظف هستند هر ساله آن را انجام دهند. در ابتدا باید درخواست پلمپ دفاتر را به شکل اینترنتی در سامانه اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسانیم تا بعد از تکمیل مراحل، دفاتر موردنظر به آدرس پستی اعلام شده، ارسال شوند. اگر بخواهیم بگوییم که کاربرد پلمپ دفاتر چیست باید بگوییم که این دفاتر به منظور ثبت حساب و کتاب های مالی کاربرد دارند و جزو الزامات مالیاتی به شمار می روند.

پلمپ دفاتر

معنای پلمپ دفاتر چیست ؟ پلمپ به معنای مهر و شماره گذاری کردن دفاتر می باشد که یکی از مهم ترین خدمات مالی و حسابداری هر شرکتی است. بعد از آنکه درخواست پلمپ دفاتر در سامانه اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید، تمام صفحات شماره گذاری شده و مهر اداره ثبت شرکت ها در آن درج می شود. اگر قرار باشد که پلمپ برای اشخاص حقوقی باشد شماره ثبت موسسه یا شرکت در آن درج خواهد شد.

پلمپ دفاتر به نام های دیگری همچون دفاتر مالیاتی یا دفاتر تجاری نیز شناخته می شود و مشهورترین آن ها دفتر روزنامه و دفتر کل است. این دفاتر در طول یک سال مالی مورد استفاده قرار می گیرند و تمام رویدادها و اسناد حسابداری در آن ثبت می شوند. یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشت این است که درخواست پلمپ دفاتر قانونی باید تا قبل از پایان سال به طور اینترنتی ثبت شود. در غیر این صورت امکان پلمپ و تکمیل آن ها بعد از اسفند همان سال وجود نخواهد داشت و شامل جریمه های مالیاتی خواهد شد.

پلمپ دفاتر حسابداری

راهنمای دریافت پلمپ دفاتر

تمام افراد حقیقی و حقوقی که ملزم به اخذ پلمپ دفاتر هستند باید با مراحل آن آشنایی داشته باشند. به همین دلیل این بخش را به راهنمای دریافت پلمپ دفاتر قانونی اختصاص داده ایم:

  • مراجعه به وب سایت http://irsherkat.ssaa.ir و ورود به بخش ” پلمپ دفاتر تجاری”
  • انتخاب نوع شخص ( حقیقی یا حقوقی)
  • وارد کردن تابعیت، شناسه ملی، کدپستی، شماره تلفن
  • درج شروع سال مالی و ماه مالی
  • تکمیل اطلاعات آدرس محل دریافت دفاتر پلمپ شده
  • تکمیل اطلاعات شخص حقیقی یا حقوقی و تایید اطلاعات
  •  اختصاص شماره پیگیری به کاربران و انتخاب تکمیل کننده اظهارنامه از فهرست مربوطه
  • درج کردن اطلاعات مربوط به یکی از اعضای هیئت مدیره
  • درج سایر اسامی اعضای هیئت مدیره و تکمیل اطلاعات و رفتن به مرحله بعدی
  • وارد کردن مشخصات عضو هیئت مدیره، سمت اشخاص، مدت تصدی و تاریخ شروع سمت و تکمیل سایر اطلاعات مربوطه
  • ورود به فرم ” دفتر مورد تقاضای شخص” و ذکر مشخصاتی همچون تعداد جلدها، تعداد برگ های دفتر و اطلاعات مربوطه و سپس ذخیره آن ها
  •  تایید صحت اطلاعات و تایید اظهارنامه پلمپ و انتخاب مدارک مورد نیاز

بعد از آنکه تمام اطلاعات فوق را تکمیل کردید و مراحل اینترنتی ثبت پلمپ دفاتر را به نحو صحیح انجام دادید باید گزینه پذیرش نهایی را انتخاب کنید و مدارک لازم جهت اخذ پلمپ دفاتر را به اداره ثبت ارسال کنید.

پلمپ دفاتر

 بعد از ارسال مدارک و دریافت کد پیگیری باید گزینه پلمپ دفاتر را انتخاب کنید و شماره پیگیری و تاریخ تحویل مدارک به اداره پست را در سامانه درج کنید و در نهایت گزینه پذیرش نهایی را انتخاب کرده و وارد مرحله بعد شوید. کارشناس حقوقی مدارک را بررسی می کند و در صورت تایید، اجازه پرداخت وجه آن دفاتر و پلمپ آن ها ثادر می شود و می توان آن را به صورت اینترنتی پرداخت کرد.

مدارک مورد نیاز اخذ پلمپ دفاتر چیست ؟ ( اشخاص حقیقی و حقوقی)

مدارک لازم جهت اخذ پلمپ دفاتر برای اشخاص حقیقی شامل کپی کارت ملی متقاضی و کپی پروانه کسب یا مجوز فعالیت کسب می باشد. این مدارک برای اشخاص حقوقی شامل کپی کارت ملی مدیر عامل و مهر شرکت، کپی روزنامه تاسیس شرکت، کپی آخرین تغییرات ثبتی شرکت در روزنامه رسمی و وکالتنامه یا معرفی نامه رای نماینده ( در صورتی که برای پلمپ دفاتر نماینده معرفی شده باشد. )

نحوه تکمیل دفتر پلمپ چگونه است؟

اگر مطالب قبلی وب سایت ما را مطالعه کرده باشید به خوبی می دانید که یکی از مهم ترین وظیفه حسابداران، انجام امور حسابداری و ثبت رویدادهای مالی در دفاتر رسمی است. این دفاتر به انواع مختلفی تقسیم می شوند که پرکاربردترین آن ها دفتر روزنامه و کل می باشد. دفاتر پلمپ بر اساس دستورالعمل ویژه ای تنظیم می شوند. اگر در حین تکمیل آن ها خطایی رخ دهد، از نظر سازمان امور مالیاتی پذیرفته نیست و علاوه بر رد دفاتر، جریمه های مالیاتی نیز شامل مودیان خواهد شد. اگر شرکت ها یا موسسات قادر به تحریر دفاتر قانونی نیستند می توانند از شرکت خدمات حسابداری کمک بگیرند و ثبت اسناد و رویدادهای مالی را در دفاتر رسمی انجام دهند.

انواع خدمات حسابداری توسط تیم متخصص

اشتباهات رایج در تکمیل پلمپ دفاتر چیست ؟

دیر گرفتن یا نگرفتن دفاتر قانونی

بر اساس ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم و ماده ۶ و ۱۱ قانون تجارت، تمام افراد و تشکل های حقوقی و افراد حقیقی گروه اول و افراد حقیقی خاص، موظف هستند تمام رویدادهای مالی خود را دفاتر قانونی ثبت کنند. در ماده ۱۱ تجارت اعلام شده که اعتبار دفاتر قانونی به مهر، امضا، پلمپ و ثبت در اداره ثبت شرکت ها می باشد. رعایت این ماده، مبنای قانونی دفاتر روزنامه و کل می باشد.

اشخاصی که مشمول نگهداری دفاتر پلمپ هستند باید قبل از آغاز سال مالی بعد، این دفاتر را اخذ کنند. در غیر این صورت دفاتر مردود به شمار می روند و مبنای رسیدگی مالیاتی قرار نخواهند گرفت. نگرفتن یا دیر گرفتن پلمپ دفاتر، اشتباهی خطرناک است که تبعات مالی و قانونی زیادی به دنبال دارد.

از قلم انداختن سند حسابداری

مهم ترین اشتباه بعد از دریافت پلمپ دفاتر چیست ؟ بعد از آنکه دفاتر قانونی را دریافت کردیم و نوشتن آن ها را آغاز کردیم ممکن است دچار اشتباهات مختلفی شویم که یکی از آن ها جا انداختن سند حسابداری می باشد.

وجود مغایرت بین اطلاعات دفتر و نرم افزار

این روزها تمام کسب و کارها و شرکت ها علاوه بر استفاده از دفاتر قانونی، از نرم افزارهای حسابداری نیز استفاده می کنند. اطلاعات مندرج در دفاتر با اطلاعات وارد شده در نرم افزار حسابداری کاملا منطبق باشد. وجود مغایرت میان آن دو نوعی تخلف و اشتباه محسوب می شود.

پلمپ دفاتر چیست

سایر اشتباهاتی که در دفترنویسی رخ می دهد شامل عدم رعایت اصول دفترنویسی، به تاخیر انداختن ثبت اسناد در دفاتر قانونی و … می باشد. توجه داشته باشید که خط خوردگی در دفاتر باعث رد آن ها از سوی سازمان امور مالیاتی می شود. پس توصیه می کنیم که نوشتن دفاتر را به افراد باتجربه بسپارید.

پلمپ دفاتر چه کاربردی دارد؟

اکنون که به خوبی می دانیم پلمپ دفاتر چیست نوبت به این می رسد که اشاره ای به کاربرد آن داشته باشیم. شرکت ها و بازرگانی که ملزم به پلمپ کردن دفاتر قانونی هستند می توانند به منظور انجام کارهای مختلف مانند اخذ کارت بازرگانی، به جای آنکه دفاتر را ارائه دهند، گواهی پلمپ دفاتر را به سازمان مربوطه تسلیم کنند. زیرا این گواهی از سوی اداره ثبت شرکت ها صادر می شود و ارزش قانونی دارد. گواهی مذکور نشان می دهد که دارنده دفاتر قانونی، در موعد مقرر دفاتر را دریافت کرده و تمام تکالیف مالیاتی خود را انجام داده است.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *