کد اقتصادی چیست؟
فهرست مطالب

کد اقتصادی چیست؟

کد اقتصادی چیست و چرا شرکت ها برای فعالیت به آن نیاز دارند؟ کد اقتصادی یک عدد ۱۲ رقمی می باشد که به منظور شناسایی یک واحد اقتصادی به آن تعلق پیدا می کند. در واقع این کد برای اشخاص حقوقی همانند کد ملی برای اشخاص حقیقی می باشد. کد اقتصادی از سوی سازمان امور مالیاتی برای هر کدام از واحدهای اقتصادی به شکل منحصر به فرد تخصیص داده می شود.

کاربرد کد اقتصادی

کاربرد کد اقتصادی

اگر قصد تاسیس یک شرکت را دارید باید بدانید که کد اقتصادی چیست و چرا باید آن را دریافت کنید؟ کد اقتصادی یا شماره اقتصادی نحوه عملکرد یک واحد اقتصادی و فعالیت او را در قراردادها، فاکتورها و … مشخص می کند. این کد ۱۲ رقم است و برای هر شرکت به طور منحصر به فرد صادر می شود. این کد کاربردهای مختلفی دارد. به طور مثال اگر شما بخواهید اقدام به تنظیم دفاتر قانونی، صدور فاکتور رسمی، دریافت کارت بازرگانی، دریافت گواهی ارزش افزوده یا شرکت در مناقصات و مزایده ها را داشته باشید به این کد نیاز پیدا خواهید کرد.

توجه داشته باشید که واحدهای اقتصادی برای آنکه بتوانند به راحتی به انجام امور حسابداری و فعالیت های قانونی خود بپردازند صرفا به کد اقتصادی نیاز ندارند. بلکه آن ها باید اینتاکد مالیاتی نیز دریافت کنند. اما اینتاکد چیست ؟ از زمانی که سامانه امور مالیاتی کشور قابلیتی به نام اینتاکد را فعال کرد تمام مودیان مشمول پرداخت مالیات موظف شدند شغل خود را در این سامانه ثبت کنند. در غیر این صورت نمی توانند برخی از وظایف مالیاتی خود مانند تسلیم اظهارنامه مالیاتی را انجام دهند. همان طور که می دانید عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور دارایی عواقب سنگینی برای واحدهای اقتصادی به همراه دارد. در حال حاضر شرکت خدمات حسابداری در این زمینه به کمک واحدهای اقتصادی می آیند و به آن ها کمک می کنند تا علاوه بر دریافت کد اقتصادی، به دریافت اینتاکد نیز اقدام کنند.

چرا دریافت کد اقتصادی مهم است؟

افزایش اعتبار شرکت شما

اهمیت دریافت کد اقتصادی چیست ؟ اگر یک واحد اقتصادی دارید و تاکنون اقدام به عقد قرارداد با طرف های تجاری کرده اید به خوبی می دانید که بسیاری از آن ها از شما کد اقتصادی درخواست می کنند. قطعا اگر این کد را نداشته باشید احتمال کنسل شدن قرارداد شما زیاد می شود و این موضوع تاثیر منفی بر شرکت و سودآوری آن خواهد گذاشت. پس دریافت این کد می تواند باعث افزایش اعتبار شرکت شود.

پیش نیاز شرکت در مناقصه ها و مزایده ها

شرکت هایی که در مناقصه ها و مزایده ها شرکت می کنند گرید بندی یا درجه بندی می شوند. اگر می خواهید رتبه خوبی داشته باشید باید حتما از کد اقتصادی برخوردار باشید. در غیر این صورت ممکن است حضور شما به دلیل نداشتن گرید، کنسل شود.

دریافت کارت بازرگانی

اگر قصد دارید در زمینه صادرات و واردات فعالیت کنید باید کارت بازرگانی داشته باشید. اما دریافت کارت بازرگانی بدون داشتن کد اقتصادی امکان پذیر نیست. این موضوع باعث می شود که شانس حضور در یک فعالیت پرسود را از دست بدهید.

پیشگیری از مشکلات مالی

اگر مطالب قبلی وب سایت ما را مطالعه کرده باشید به خوبی می دانید که تمام کسب و کارها باید در مهلت قانونی مقرر، اقدام به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود کنند. اگر در این زمینه از نظم کافی برخوردار نباشند بر اساس قانون مالیات های مستقیم با آن ها برخورد خواهد شد. به منظور ارائه این اظهارنامه باید کد اقتصادی داشته باشید.

شاید این سوال برای شما به وجود آمده باشد که چرا از کسب و کارهای مختلف مالیات دریافت می کنند و این مالیات چه میزان است؟ در مطالب قبل گفتیم که مالیات چیست به زبان ساده مالیات همان مبلغی است که شما به دولت پرداخت می کنید. مالیات به دو نوع مستقیم و غیرمستقیم طبقه بندی می شود که مالیات پرداختی از جانب شرکت ها جزو مالیات های مستقیم محسوب می شود.

انواع خدمات حسابداری توسط تیم متخصص

چه کسانی مشمول دریافت شماره اقتصادی هستند؟

فرقی نمی کند که شما یک فرد حقیقی هستید یا حقوقی! بلکه مهم این است که اگر فعالیت اقتصادی دارید موظف به دریافت کد اقتصادی می باشید. به طور مثال تمام شرکت هایی که در زمینه مونتاژ، تولید، توزیع و پخش کالا فعالیت دارند یا تمام شرکت هایی که فعالیت آن ها خدماتی است باید این کد را دریافت کنند. علاوه بر آن اشخاص حقیقی که پروانه یا جواز کسب دارند و مکانی برای انجام فعالیت در اختیار دارند موظف به دریافت این کد می باشند.  اما باید به این موضوع اشاره کنیم که تفاوت میان اشخاص حقیقی و حقوقی در دریافت کد اقتصادی چیست؟ کارت اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی از نظر ظاهر تفاوت هایی با یکدیگر دارند. 

  • در کارت اقتصادی اشخاص حقیقی عکس مودی، نام و نام خانوادگی، آدرس محل فعالیت، کد اقتصادی و کد حوزه مالیاتی او ذکر شده است.
  • در کارت اقتصادی اشخاص حقوقی عکس درج نمی شود. بلکه نوع شخص حقوقی ذکر می شود و صدور کارت به شکل لیزری است. مشخصات مربوط به شخص حقیقی مودی در کارت اقتصادی اشخاص حقوقی وجود دارد.

چه کسانی مشمول دریافت شماره اقتصادی نیستند؟

بر اساس قوانین و مقررات وضع شده، اشخاصی که به فعالیت های فرهنگی می پردازند از دریافت کد اقتصادی بی نیاز هستند. در ادامه با لیست این افراد آشنا می شویم:

  • حسینیه ها، مساجد، هیئت ها و تکایا
  • افراد حقیقی فعال در زمینه های هنری، فرهنگی و ادبی ( مانند نویسنده ها)
  • اشخاص حقیقی پیمانکار که ارزش پیمان های سالانه آن ها به ۵ میلیون تومان می رسد.

کد اقتصادی چیست؟

چگونه کد اقتصادی بگیریم؟ مراحل ثبت‌نام و دریافت کد اقتصادی چیست ؟

  • به آدرس سازمان امور مالیاتی کشور ir مراجعه کنید.
  • به سمت راست صفحه بروید و بر روی گزینه “ثبت نام الکترونیکی کد اقتصادی ” کلیک کنید.
  • به صفحه پیش ثبت نام کد اقتصادی وارد شوید.
  • درج اطلاعات درخواستی در این صفحه ضروری است.
  • ارسال رمز و کد کاربری از سوی سازمان امور مالیاتی برای شما ( در صورت وارد کردن اطلاعات صحیح در مرحله قبل )
  • انتخاب گزینه ( ثبت نام کد اقتصادی ) و کامل کردن تمام اطلاعات بر اساس اسناد و مدارک مورد نظر
  • صدور کد اقتصادی

مدارک موردنیاز برای دریافت کد اقتصادی

اکنون به خوبی می دانیم که کد اقتصادی چیست و چگونه می توان برای دریافت آن اقدام کرد؟ در پایان بهتر است اشاره ای به مدارک مورد نیاز برای دریافت این کد توسط اشخاص حقیقی و حقوقی داشته باشیم. بهتر است قبل از دریافت کد اقتصادی این مدارک را آماده کنید تا روند آن سریع تر انجام شود:

  • دریافت دفترچه مخصوص و تکمیل آن ( دریافت از طریق واحد اطلاعات و خدمات سازمان دارایی)
  • دریافت فرم های موردنیاز برای دریافت کد اقتصادی از طریق واحد ثبت و شناسایی اداره دارایی
  • ارائه کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئت مدیره و کپی آن ها
  • کپی آگهی تاسیس شرکت
  • آخرین تغییرات ثبتی شرکت
  • کپی روزنامه رسمی
  • کپی اساسنامه
  • کپی اظهارنامه
  • کپی پروانه یا مجوز بهره برداری و تاسیس واحد اقتصادی ( شرکت )
  • کپی سند ملک محل فعالیت ( در صورت داشتن اجاره نامه باید به تایید اداره امور دارایی برسد. )
  • نامه تاریخ آغاز فعالیت ( در صورت آغاز به کار شرکت )
  • نامه عدم آغاز فعالیت ( در صورت عدم فعالیت شرکت )
  • رسید پرداخت مالیات حق تمبر

قطعا داشتن کد اقتصادی نشان دهنده قانونی بودن شرکت شماست. در غیر این صورت نمی توان انتظار داشت که شرکا و رقبای تجاری به شما اعتماد کنند و بتوانید کسب و کار خود را توسعه دهید. پیشنهاد می کنیم قبل از هر اقدام، اطلاعات خود را افزایش دهید و به خوبی بدانید که کد اقتصادی چیست و دریافت آن چه مزایایی برای شما دارد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *