منظور از درصد فعالیت در اظهارنامه مالیاتی چیست ؟ به زبان ساده باید بگوییم که درصد، نشان دهنده میزان درآمد شما از فعالیت مورد نظر است. یعنی اگر درصد فعالیت شما ۱۰۰ باشد به این معناست که فعالیت موردنظر، تنها منبع درآمد شما محسوب می شود. در این مطلب به بررسی دقیق و جامع درصد فعالیت، کد اقتصادی و … خواهیم پرداخت و این موضوع را از جوانب مختلف مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.
درصد فعالیت در اظهارنامه مالیاتی
قبل از آنکه بگوییم درصد فعالیت در اظهارنامه مالیاتی چیست و چه مفهومی دارد باید به این موضوع اشاره کنیم که فعالیت های اقتصادی جزو مهم ترین فعالیت هایی هستند که در تمام جوامع و کشورها انجام می شوند. قطعا فعالیت های مورد نظر توسط اشخاص حقیقی و حقوقی صورت می گیرند و تمام آن ها تحت نظر وزارت اقتصاد و دارایی هستند.
اشخاص حقیقی و حقوقی برای انجام فعالیت های اقتصادی، باید مجوزهای لازم را دریافت کنند تا بتوانند کسب و کار خود را به طور رسمی ادامه دهند. در این راستا کد اقتصادی صادر می شود. این کد به منظور شناسایی تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای فعالیت اقتصادی می باشند کاربرد دارد. درصد فعالیت در کد اقتصادی موضوعی است که قصد داریم در این مطلب به آن بپردازیم.
کد اقتصادی یک کد ۱۲ رقمی می باشد که نشان دهنده نوع فعالیت است. این کد در تمام قراردادهای اقتصادی و فاکتورها درج می شود. تمام شرکت ها موظف هستند از زمان تاسیس به مدت حداکثر ۲ ماه، برای دریافت کد اقتصادی اقدام کنند. شرکت هایی که فاقد این کد هستند فعالیت آن ها غیر قانونی و مجرمانه است زیرا قابل شناسایی برای سازمان امور مالیاتی نیستند. در این شرایط مشکلاتی از جمله فرار مالیاتی رخ خواهد داد. علاوه بر آن معافیت مالیاتی، بخشودگی مالیاتی و … برای این شرکت ها لحاظ نمی شود.
انجام کلیه خدمات اظهارنامه مالیاتی توسط کارشناسان خبره
اگر مطالب قبلی وب سایت ما را مطالعه کرده باشید به خوبی می دانید که اظهارنامه مالیاتی چیست و چه نکاتی در خصوص مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی وجود دارد. توجه داشته باشید که به منظور دریافت کد اقتصادی باید ابتدا کارت بازرگانی دریافت و پرونده مالیاتی تشکیل شود. کد اقتصادی همانند کدملی برای اشخاص حقیقی، موجب شناسایی واحد اقتصادی توسط سازمان امور مالیاتی می شود.
درصد فعالیت در کد اقتصادی
اکنون که به خوبی با مفهوم کد اقتصادی آشنا شدیم نوبت به این می رسد که به این سوال پاسخ دهیم که : ” درصد فعالیت در اظهارنامه مالیاتی چیست ؟ ” زمانی که افراد حقیقی یا حقوقی، فعالیت اقتصادی خود را شروع می کنند باید میزان درصد فعالیت خود را در آن شغل اعلام کنند. به طور مثال اگر تنها منبع درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی، فعالیت مورد نظر باشد، درصد فعالیت آن ها ۱۰۰ است. به این معنا که تمام درآمد خود را از این طریق این کسب و کار تامین می کند. این درصد می تواند متفاوت باشد و براساس مفهوم بالا تعیین می شود.
توجه داشته باشید که شرکت های حسابداری آماده ارائه خدمات گوناگون به شما می باشند. اگر به هر دلیلی امکان دریافت کد اقتصادی را ندارید و یا با مراحل انجام آن آشنا نیستید می توانید به سراغ یک شرکت خدمات حسابداری بروید و از آن ها بخواهید تا مراحل مربوطه را برای شما انجام دهند. این شرکت ها علاوه بر خدمات مالی و حسابداری، خدمات مالی و مالیاتی، در زمینه های دیگر از جمله اخذ کد اقتصادی به شما کمک خواهند کرد.
مزایای دریافت کد اقتصادی چیست ؟
همان طور که اشاره کردیم تمام فعالان اقتصادی باید کد ۱۲ رقمی داشته باشند که میزان درصد فعالیت آن ها را نیز مشخص کند. در این بخش به مزایای دریافت این کد اشاره خواهیم کرد.
- واحدهای اقتصادی که از کد اقتصادی برخوردار هستند از حمایت دولت برخوردار می شوند. به این معنا که از هر گونه رقابت ناسالم، کلاهبرداری و … در فضای ناسالم اقتصادی جلوگیری خواهد شد.
- بعد از دریافت کارت بازرگانی و کد اقتصادی می توانید به راحتی فعالیت های واردات و صادرات را انجام دهید و کمتر دچار موانع قانونی شوید. قطعا بدون داشتن این کد، فعالیت شما مجرمانه تلقی خواهد شد.
- اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای کد اقتصادی نیستند امکان تشکیل پرونده مالیاتی برای آن ها وجود نخواهد داشت.
نحوه دریافت کد اقتصادی و اعلام درصد فعالیت
بهترین روش برای دریافت کد اقتصادی و اعلام درصد فعالیت در اظهارنامه مالیاتی چیست ؟ برای دریافت کد اقتصادی باید از طریق سامانه ای که از سوی سازمان امور مالیاتی طراحی شده اقدام کنید. بدین منظور باید فرم دریافت کد اقتصادی به همراه مدارک هویتی و گواهی امضای افرادی که حق امضا دارند را به اداره امور مالیاتی ارسال کنید و بعد از تایید مدارک، معرفی نام برای صدور کد اقتصادی ارائه می شود.
یک نکته مهم !
با توجه به موارد مندرج در این مطلب به خوبی می دانیم که درصد فعالیت در اظهارنامه مالیاتی چیست و چه معنایی دارد. توجه داشته باشید که حداکثر درصدی که می توان در اظهارنامه مالیاتی ذکر کرد ۱۰۰ می باشد. به طور مثال تصور کنید که یک فردی در زمینه فروش تجهیزات پزشکی فعال است و تنها منبع درآمد آن همین شغل می باشد. در این شرایط میزان درصد فعالیت او در اظهارنامه ۱۰۰ است. اما فرد دیگری ممکن است در دو حوزه شغلی فعالیت کند و باید برای هر کدام از فعالیت های خود، درصد ۵۰ را اعلام کند.
هر درصدی که در اظهارنامه قید شود، سازمان امور مالیاتی، بر اساس آن مالیات شخص را تعیین می کند. یکی از اشتباهاتی که توسط برخی از اشخاص حقیقی یا حقوقی رخ می دهد این است که ارسال اظهارنامه را به مراکزی مانند کافی نت ها می سپارند. این موضوع باعث بروز اشتباهات سهوی فراوانی می شود. درج یا حذف یک صفر، پیامدهای عدیده ای برای کسب و کار به همراه خواهد داشت.
بدون دیدگاه