برخی از مودیان ( اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول) نمی دانند که منظور از گروه در اظهارنامه مالیاتی چیست و به همین دلیل در هنگام تکمیل این فرم دچار سردرگمی می شوند. به طور خلاصه و مفید باید بگوییم که تمام مشاغل به سه گروه اول، دوم و سوم تقسیم بندی می شوند. معمولا معیار تقسیم بندی بر اساس میزان درآمد و حجم فعالیت می باشد.
گروه در اظهارنامه مالیاتی
منظور از گروه در اظهارنامه مالیاتی چیست و معیار گروه بندی چه می باشد؟ بر طبق آیین نامه ای که در سال ۱۳۹۴ تنظیم شد ، مشاغل گروه بندی تازه ای پیدا کردند و هر کدام از آن ها تکالیف جدیدی بر اساس نوع شغل و حجم فعالیت خود بر عهده گرفتند. تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که درآمد ابرازی آن ها بر اساس اظهارنامه مالیاتی دو سال گذشته بیشتر از ۱۵ میلیارد تومان باشد در گروه اول، بین ۵ الی ۱۵ میلیارد تومان در گروه دوم و کمتر از ۵ میلیارد تومان در گروه سوم جای می گیرند.
معمولا گروه سوم جزو مشاغل کوچک تقسیم بندی می شوند. توجه داشته باشید که این مبالغ در سال های گذشته کمتر بوده و می توان به رقم های ۳ میلیارد، ۱ میلیارد و کمتر از ۱ میلیارد اشاره کرد. اگر به اطلاعات کامل تری در خصوص اظهارنامه احتیاج دارید پیشنهاد می کنیم مقاله با عنوان “اظهارنامه مالیاتی چیست” را مطالعه بفرمایید.
گروه اول
جایگاه گروه اول در اظهارنامه مالیاتی چیست ؟ همان طور که اشاره کردیم علاوه بر میزان درآمد، نوع فعالیت نیز تعیین کننده گروه مالیاتی می باشد. تمام مشاغل زیر فارغ از میزان درآمد در گروه اول قرار می گیرند و باید مالیات آن ها بر اساس قانون تعیین شود:
- صاحبین تمام فروشگاه های زنجیره ای در سطح کشور که دارای مجوز فعالیت هستند.
- صاحبین تمام واحدهای تولیدی بزرگ و کارخانجات فعال در کشور که فعالیت قانونی دارند.
- تمام واردکنندگان و صادرکنندگان که از کارت بازرگانی بهره مند هستند.
- صاحبین هتل های سه ستاره و بالاتر و صرافی های موجود در کشور که مجوز فعالیت قانونی دارند.
- صاحبین تمام کلینیک های تخصصی پزشکی، بیمارستان ها و زایشگاه ها که دارای مجوز فعالیت می باشند.
- صاحبین تمام شرکت های حمل و نقل در حیطه دریایی، هوایی و زمینی که از مجوز فعالیت بهره مند هستند.
- مدیران تمام موسسات مشاوره ای، حسابرسی و شرکت خدمات حسابداری که در حوزه خدمات مالی و حسابداری، خدمات مالی و مالیاتی، انجام امور حسابداری و … فعال هستند.
تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که در گروه اول قرار می گیرند موظف اند تمام مدارک و اسناد حسابداری را بر اساس قوانین تعریف شده از سوی سازمان امور مالیاتی ثبت و نگهداری کنند و در مدت زمان مقرر، اطلاعات هویتی، ترازنامه، صورت حساب سود و زیان و موجودی کالای اول دوره و پایان دوره را به سامانه my.tax.gov.ir ارسال کنند. اگر مطالب قبلی وب سایت ما را مطالعه کرده باشید به خوبی با عواقب عدم ارسال اظهارنامه در موعد مقرر آشنا هستید.
انجام کلیه خدمات اظهارنامه مالیاتی توسط کارشناسان خبره
گروه دوم
منظور از گروه در اظهارنامه مالیاتی چیست و گروه دوم از نظر درآمد در چه جایگاهی قرار دارند؟ اگر بخواهیم گروه دوم را از نظر میزان درآمد طبقه بندی کنیم باید بگوییم که درآمد آن ها متوسط و رو به بالاست و بر اساس قانون میزان فروش کالا و خدمات آن ها بر مبنای اظهارنامه مالیاتی دو سال گذشته، بیشتر از ۵ میلیارد و برابر با ۱۵ میلیارد تومان باشد در این گروه قرار می گیرند.
در واقع مودیانی که در دسته بندی گروه اول جای نمی گیرند می توان گفت که در گروه دوم قرار خواهند گرفت و باید همانند گروه اول تمام اطلاعات هویتی، ترازنامه، صورت حساب سود و زیان و … را در موعد مقرر به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. توجه داشته باشید که تمام گروه های مالیاتی باید اطلاعات حساب بانکی مرتبط با شغل خود را نیز به سازمان ارائه کنند. قطعا با توجه به توضیحات فوق می توان متوجه شد که منظور از گروه در اظهارنامه مالیاتی چیست ؟
گروه سوم
گروه سوم همان صاحبین کسب و کارهای کوچک طبقه بندی می شوند و به عنوان گروه ( ج ) نیز شناخته می شوند. بر مبنای تعریف سازمان امور مالیاتی تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که از نظر نوع شغل و میزان درآمد در گروه بندی اول و دوم جای ندارند در گروه سوم طبقه بندی می شوند. علاوه بر آن مدیران مشاغل تازه تاسیس که مدت فعالیت آن ها کمتر از ۳ سال می باشد نیز در این گروه قرار خواهند گرفت. این گروه نیز باید در ثبت و نگهداری تمام دفاتر قانونی ( دفتر روزنامه و کل ) کوشا باشند و در موعد مقرر اقدام به ارسال مشخصات مذکور به سازمان امور مالیاتی کنند.
جریمه های سنگین برای فرار مالیاتی !
اکنون که به خوبی می دانیم منظور از گروه در اظهارنامه مالیاتی چیست نوبت به این می رسد که به یک نکته مهم اشاره کنیم. تمام مشاغل و گروه بندی ها، موظف هستند در موعد مقرر، اقدام به تهیه، تنظیم و تکمیل اظهارنامه مالیاتی کرده و آن را در سامانه مودیان بارگذاری کنند. در سال های گذشته که ارسال اظهارنامه به طور الکترونیکی نبود با مشکلات عدیده ای از جمله فرار مالیاتی مواجه بودیم و از آنجایی که مالیات یکی از مهم ترین منابع درآمد دولت محسوب می شود از این نظر دچار چالش های زیادی شده بود.
هر کدام از اشخاص حقیقی و حقوقی که اظهارنامه مالیاتی را به موقع ارسال نکند دچار جریمه های سنگین خواهند شد. این جریمه برای اشخاص حقوقی ۱۰% و برای اشخاص حقیقی ۳۰% می باشد. در صورتی که نسبت به تنظیم اظهارنامه از اطلاعات کافی برخوردار نیستید پیشنهاد می کنیم از خدمات حسابداری شرکت های فعال در این زمینه کمک بگیرید.
شرکت های حسابداری به دلیل تسلط بر قوانین و مقررات می توانند اظهارنامه شما را به خوبی تنظیم کنند و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری به عمل آورند. مباحث و قوانین مالیاتی در کشور ما به طور دائم بروزرسانی شده و بخشنامه های متعددی در این زمینه صادر می شود. معمولا شرکت ها نمی توانند خود را دائما بروز نگهدارند و برای رفع مشکلات احتمالی، از افراد متخصص در این حیطه کمک می گیرند. نامدار گروپ یکی از همین شرکت های حسابداری است که می تواند در این زمینه راهنمای خوبی برای شما باشد.
بدون دیدگاه